3.4 C
Craiova
joi, 30 noiembrie, 2023
Știri de ultima orăEvenimentDIICOT a pus sechestru pe averea lui Cristi Burci, patronul Adevărul și Prima TV

DIICOT a pus sechestru pe averea lui Cristi Burci, patronul Adevărul și Prima TV

Procurorii DIICOT au pus sechestru pe averea omului de afaceri Cristian Burci, patronul ziarului „Adevărul” și al postului de televiziune Prima TV. Informația apare pe portalul instanței, după ce Curtea de Apel București a respins contestația lui Burci.

„În temeiul art.250 alin.1, 4 din Codul de procedură penală, respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul BURCI CRISTIAN-IONEL împotriva măsurii asigurătorii luate de procuror prin ordonanţa din data de 01 iulie 2020, emisă în dosarul de urmărire penală nr.3846/D/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Structura Centrală, Secţia de Combatere a Criminalităţii Organizate. În temeiul art.275 alin.2 din Codul de procedură penală, obligă pe inculpat la plata către stat a sumei de 200 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi 27 iulie 2020”, se arată pe portal.

Prejudiciu de 8 milioane de euro

DIICOT a pus sechestru pe bunuri ale omului de afaceri Cristian Burci, investigat încă din 2016 în dosarul Romvag Caracal pentru un prejudiciu de 8 milioane de euro. Informaţia apare pe portalul instanţelor, ca urmare a unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, după ce Burci a contestat sechestrul, conform G4media.

În dosarul penal înregistrat la nivelul DIICOT – Structura Centrală s-a început urmărirea penală faţă de un număr de 11 persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, spălare a banilor, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnatură privată, uz de fals, evaziune fiscală, delapidare şi gestiune frauduloasă”, a precizat DIICOT pentru ziare.com.

Potrivit unor surse judiciare, e vorba de dosarul privind devalizarea societatii Romvag Caracal, în care Burci a fost chiar reţinut în 2016. Cazul a fost preluat de DIICOT Central de la Biroul Teritorial Olt.

Prejudiciul se ridică la 8 milioane de euro.

Cristian Burci ar fi plecat din țară în Abu Dhabi împreună cu omul de afaceri Cristian Hideg, patronul Romwine and Coffee în timpul stării de urgență.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS