15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPeste 2.700 de persoane, evacuate în urma unui incendiu de vegetaţie pe Coasta de Azur

Peste 2.700 de persoane, evacuate în urma unui incendiu de vegetaţie pe Coasta de Azur

Cel puţin 2.700 de persoane au fost evacuate marţi noapte, în special pe mare, pentru a fi salvate de un incendiu puternic care a afectat circa 1.000 de hectare în apropiere la nord-vest de Marsilia, în Bouches-du-Rhône, pe Coasta de Azur, relatează AFP.

Focul a izbucnit marţi după-amiază târziu. Vântul puternic a propagat rapid flăcările. Acestea au ameninţat mai multe localităţi de pe litoralul Mediteranei. Au fost afectate zone de la periferii, cu locuinţe şi campinguri. La intervenţie au fost mobilizați circa 1.800 de pompieri.
„Nu sunt răniţi grav, din fericire, dar pagubele materiale nu au fost încă evaluate“, au comunicat pompierii. Aceştia au precizat că „incendiul evoluează favorabil, dar nu este încă sub control“.

Autorităţile au evacuat preventiv opt campinguri

Autorităţile au evacuat preventiv opt campinguri din Martigues şi Sausset-les-Pins. Unii dintre turiştii aflaţi în concediu au fost transportaţi pe mare, apoi au fost primiţi de autorităţile locale, în special în săli de sport. A fost necesară şi evacuarea unui azil de bătrâni.

Pompierii au anunţat că astăzi s-a declanşat un al doilea incendiu în aceeaşi regiune

Pompierii au anunţat că astăzi s-a declanşat un al doilea incendiu în aceeaşi regiune, în apropierea unei zone industriale. Pe o suprafaţă de circa 130 de hectare, au fost distruse sau avariate o locuinţă şi mai multe sedii de firme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS