10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO familie întreagă, spulberată de un şofer sinucigaş

O familie întreagă, spulberată de un şofer sinucigaş

Un tânăr de 25 de ani, din comuna Gherceşti, a produs un accident mortal, ieri-dimineaţă, pe Centura de Nord a Craiovei. Tânărul, care conducea un Seat, a intrat pe contrasens şi a lovit în plin un autoturism care circula din sens opus. În urma impactului violent au murit cei doi şoferi, dar şi o fetiţă de şase ani, pasageră în maşina care circula regulamentar. Mama fetiţei a fost rănită grav şi a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Craiova. Oamenii legii au stabilit că tânărul de 25 de ani a intrat intenţionat pe contrasens pentru a-şi pune capăt zilelor. A reuşit acest lucru, însă cu preţul a două vieţi.

Poliţiştii doljeni au fost sesizaţi, ieri-dimineaţă, despre producerea unui accident pe Centura de Nord a municipiului Craiova. După primele cercetări, oamenii legii au stabilit că un şofer de 25 de ani, din Gherceşti, care conducea un Seat, a intrat pe contrasens şi a lovit în plin un autoturism Renault, care circula din sens opus. În urma impactului, trei persoane au decedat.

Impact frontal pe Centura de Nord

Oamenii legii au explicat că accidentul a fost produs de tânărul de 25 de ani, din Gherceşti.

În urma impactului violent şi-au pierdut viaţa cei doi şoferi şi o fetiţă de şase ani.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dolj au fost sesizaţi despre producerea unui accident pe Centura de Nord a Craiovei. Oamenii legii s-au deplasat la faţa locului, iar din cercetările efectuate au stabilit faptul că un tânăr de 25 de ani, din Gherceşti, care conducea un autoturism pe DN 65F, ar fi pătruns pe contrasens. A intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani, din Motru. În urma accidentului, cei doi conducători auto şi o minoră de 6 ani au decedat. O femeie de 34 de ani a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale“, au precizat oamenii legii.

Femeia de 34 de ani şi fetiţa sa erau în Renaultul condus de bărbatul de 41 de ani, tatăl copilei.

O familie întreagă, spulberată de un şofer sinucigaş

Potrivit pompierilor doljeni, la locul accidentului s-a intervenit cu o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD. Serviciul de Ambulanţă Dolj a intervenit cu mai multe ambulanţe.

„Au fost descarceraţi cei doi şoferi din autoturisme. După evaluarea victimelor, s-a constatat că un şofer nu mai prezenta semne vitale. Din cel de-al doilea autoturism, şoferul şi copilul de şase ani erau în stare foarte gravă, iar femeia era semiconştientă. După minute bune de aplicare a manevrelor de resuscitare, şoferul şi copilul au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă Craiova. Cu toate eforturile depuse de medici, cei doi au decedat. Femeia a fost preluată de medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe“, au explicat reprezentanţii ISU Dolj.

Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Craiova au precizat, pentru GdS, că femeia de 34 de ani a fost internată la Secţia de chirurgie maxilo-facială. A suferit un traumatism facial şi unul cranian, care nu îi pun însă viaţa în pericol.

S-a urcat la volan cu intenţia de a-şi pune capăt zilelor

Iniţial, poliţiştii doljeni au întocmit un dosar pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă. Câteva ore mai târziu, oamenii legii au stabilit că, de fapt, şoferul de 25 de ani a vrut să se sinucidă. A intrat intenţionat în maşina condusă de bărbatul de 41 de ani.

„Din cercetările ulterioare, poliţiştii au obţinut date din care rezultă că tânărul de 25 de ani ar fi pătruns pe contrasens cu intenţia de a se sinucide. Având în vedere probele administrate, dosarul penal urmează să fie înaintat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, cercetările urmând să fie continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat“, au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Potrivit unor surse ale Gazetei de Sud, acasă la tânărul de 25 de ani a fost găsit un bilet în care susținea că vrea să își pună capăt zilelor. Se pare că a luat această decizie din cauza unor neînțelegeri cu prietena sa.

Ucişi în drum spre mare

Eugen MĂRUŢĂ

Familia din Motru, în maşina cărora a intrat şoferul de 25 de ani, era în drum spre mare. Au decedat Dan Băcescu, șoferul de 41 de ani, și fiica acestuia, de 6 ani. Ramona Băcescu, de 34 de ani, soția șoferului a rămas internată la Spitalul de Urgenţă Craiova. Potrivit unor surse din cadrul Primăriei Motru, bărbatul de 41 de ani lucra ca șofer de tir și era periodic plecat în curse. Soţia sa, Ramona Băcescu, lucrează la un agent economic din Motru. Familia Băcescu își făcuse planuri de vacanță și tocmai ce plecase în concediu.

Soţii Băcescu şi fiica lor au apucat să parcurgă aproape 100 de kilometri, pentru că pe Centura de Nord a Craiovei s-au întâlnit cu șoferul sinucigaș.
Potrivit unor surse GdS, familia Băcescu doar ce îşi cumpărase autoturismul Renault Captur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS