5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDoljean judecat în SUA pentru fraude cu carduri de credit

Doljean judecat în SUA pentru fraude cu carduri de credit

Departamentul de Justiție din Utah, SUA, a anunţat că un doljean de 38 de ani a recunoscut în faţa instanţei că a furat peste 200.000 de dolari din conturile mai multor cetăţeni americani. Este vorba de un bărbat din localitatea Cârcea, care a fost extrădat în SUA la sfârşitul anului trecut. Bărbatul riscă o pedeapsă între 24 şi 71 luni de închisoare. Sentinţa ar putea fi dată pe 23 septembrie.

Poliţiştii doljeni anunţau, la sfârşitul lunii septembrie 2019, reţinerea unui doljean căutat de autorităţile americane.
„Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au depistat un bărbat de 37 de ani, din Cârcea, persoană urmărită la nivel internaţional. Pe numele bărbatului era emisă o cerere de extrădare formulată de autorităţile judiciare din SUA, pentru comiterea infracţiunilor de fraudă bancară, furt agravant de identitate şi deţinerea şi folosirea unui dispozitiv de acces la bancomate“, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.
Pe 20 septembrie 2019, bărbatul a fost arestat printr-o hotărâre a Curţii de Apel Craiova. Ulterior, pe 2 octombrie, Curtea de Apel Craiova a dispus extrădarea doljeanului. La începutul lunii noiembrie, acelaşi an, FBI anunţa că bărbatul a ajuns în Salt Lake City, Utah.

Şi-a recunoscut faptele în faţa judecătorilor americani

Săptămâna trecută, Departamentul de Justiție din Utah, SUA, a precizat că bărbatul a pledat vinovat în faţa Tribunalului Districtual al SUA pentru Districtul Utah. Bărbatul a recunoscut că, în perioada ianuarie-februarie 2015, a instalat dispozitive de skimming pe bancomate aparţinând Zions Bank. Cu ajutorul acestor dispozitive ar fi fost copiate datele a peste 2.700 de carduri de credit.
Ulterior, cu ajutorul unor carduri contrafăcute, bărbatul ar fi sustras diverse sume de bani din conturile păgubiţilor.
„Au folosit sau au încercat să utilizeze cardurile contrafăcute în mai multe ocazii la bancomatele Zions Bank din Utah și din alte locaţii. De exemplu, în februarie 2015, au efectuat o retragere de bancomat de 800 de dolari dintr-un cont Zions Bank fără autorizarea titularului contului“, se arată în comunicatul emis de Departamentul de Justiție din Utah. Complicii doljeanului nu au fost identificaţi.

Doljean judecat în SUA pentru fraude cu carduri de credit

Prejudiciul cauzat de doljeanul de 38 de ani a fost calculat la suma totală de 216.157,30 dolari. Autorităţile din SUA au mai explicat că doljeanul riscă o pedeapsă între 24 şi 71 de luni de închisoare. Sentinţa ar putea fi dată pe 23 septembrie.

Condamnat şi în România pentru infracţiuni informatice

Doljeanul de 38 de ani a fost condamnat într-un dosar de fraude informatice în 2014. În urma anchetei, procurorii DIICOT au stabilit că bărbatul a montat aparatură de skiming pe bancomate din Olanda. Retragerile frauduloase de numerar au fost făcute din România, dar şi din Italia şi Maroc.
În acest dosar, bărbatul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Bărbatul a fost eliberat condiţionat de Judecătoria Târgu Jiu în iunie 2017.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS