17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentBulgarul prins cu heroină de 1,5 milioane de euro la Calafat, la judecată

Bulgarul prins cu heroină de 1,5 milioane de euro la Calafat, la judecată

Procurorii DIICOT au anunţat, ieri, trimiterea în judecată a unui cetăţean bulgar de 38 de ani. La sfârşitul lunii mai, poliţiştii de frontieră de la Calafat au descoperit în tirul condus de bulgar aproape 50 kg de heroină. Potrivit anchetatorilor, heroina urma să ajungă în Suedia, tranzitând România. Valoarea de piață a heroinei descoperită de poliţiştii de frontieră este de aproximativ 1,5 milioane de euro.

Trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc. Acestea sunt infracţiunile reţinute de procurorii DIICOT faţă de un cetăţean bulgar de 38 de ani.
Acesta a fost depistat de poliţiştii de frontieră de la Calafat, în timp ce transporta aproximativ 50 kg de heroină.

„La data de 24.05.2020, organele de poliție din cadrul IGPF – Punctul de Trecere al Frontierei Calafat-Vidin l-au depistat pe inculpatul S.I., conducător al unui cap-tractor aflat în proprietatea unei societăți comerciale cu sediul în regiunea Blagoevgrad, având asupra sa, în scopul introducerii în România, cantitatea de aproximativ 50 kilograme heroină ambalată în pachete compacte de câte 1 kilogram“, au precizat anchetatorii.

Trafic de droguri pe ruta Bulgaria – România – Suedia

Anchetatorii spun că drogurile au fost livrate de un cetăţean macedonean pe 24 mai.
„În timp ce presta servicii de transport internațional de mărfuri, la începutul lunii mai, în Suedia, inculpatul a cunoscut un cetățean macedonean cu care ar fi avut două întâlniri în Suedia și una în Ungaria. În cadrul discuției pe care cei doi ar fi purtat-o cu ocazia întâlnirii din Ungaria, cetățeanul macedonean i-ar fi propus să transporte un pachet cu „piese auto“ din Bulgaria, în Suedia. În acest sens au stabilit data și locul predării pachetului, respectiv dimineața zilei de duminică 24.05.2020, într-o parcare de tiruri de lângă Sofia“, au precizat procurorii DIICOT.

Bulgarul prins cu heroină la Calafat a fost trimis în judecată.

Cei doi s-au întâlnit în apropiere de Sofia. Macedoneanul i-a predat şoferului bulgar o geantă cu 50 de kilograme de heroină.

„Geanta urma să fie transportată în Suedia, tranzitând România. Odată ajuns în Suedia, inculpatul urma sa fie contactat telefonic de către expeditor pe un telefon dedicat de pe care acesta avea posibilitatea de a controla în timp real localizarea inculpatului și ca atare putea determina cu ușurință momentul în care acesta ar fi ajuns în țara de destinație a drogurilor“, au mai explicat anchetatorii.

Bulgarul prins cu heroină, judecat la Bucureşti

Oamenii legii au mai susţinut că valoarea de piață a heroinei traficate este de aproximativ 1.500.000 de euro. În acest dosar, inculpatul este acuzat de trafic de droguri și trafic internațional de droguri de mare risc.
Potrivit legii, traficul de droguri de mare risc se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani. Pentru introducerea în țară de droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani.
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Bucureşti, urmând să intre în procedură de cameră preliminară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS