17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentZeci de răniți în urma ciocnirii a două trenuri în Cehia

Zeci de răniți în urma ciocnirii a două trenuri în Cehia


Zeci de răniți, patru în stare gravă, după ce un tren de pasageri s-a ciocnit, aseară, cu un mărfar staționat în apropiere de Praga, au precizat serviciile de urgență, potrivit aawsat.com.

„Am tratat patru persoane cu răni grave și le-am dus la spitale din Praga”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al serviciului de urgență regional, Petra Effenbergerova, adăugând că două elicoptere au fost dislocate. „Am tratat, de asemenea, 29 de persoane cu răni mai ușoare. Sunt transportate la spital”, a spus ea.

Cu operațiunea de salvare încă în desfășurare pe locul accidentului, serviciile de urgență au estimat că alte 10 persoane ar fi putut suferi, de asemenea, răni ușoare. Effenbergerova a declarat că pentru moment nu au fost înregistrate decese, dar a adăugat că „este posibil să găsim pe cineva”. Accidentul a avut loc după 1930 GMT în apropierea orașului Cesky Brod, la aproximativ 30 de kilometri est de Praga. Televiziunea publică cehă a declarat că un tren de pasageri s-a prăbușit într-un tren de marfă staționar pe o cale ferată aglomerată care face legătura între Praga și estul țării. În urmă cu o săptămână, două persoane au murit și zeci au fost rănite când trenurile regionale s-au prăbușit în vestul Cehiei. Mai multe accidente minore, fără răni, au fost raportate pe căile ferate din Cehia în ultima săptămână.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS