7.6 C
Craiova
duminică, 28 noiembrie, 2021
Știri de ultima orăEvenimentPercheziții în București, Ilfov, Olt și Dâmbovița într-un dosar de înșelăciune și spălare de bani

Percheziții în București, Ilfov, Olt și Dâmbovița într-un dosar de înșelăciune și spălare de bani

Polițiștii fac, miercuri, 14 percheziții în București și în 3 județe, într-un dosar de înșelăciune, spălare de bani și fals. Mai multe persoane sunt bănuite că au făcut comenzi în numele unei firme, a cărei identitate a fost clonată, și au produs un prejudiciu de 1,2 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al IGPR, cele 14 percheziții sunt făcute în București, Ilfov, Olt și Dâmbovița, la locuințele unor persoane bănuite de înșelăciune, spălare de bani, fals și uz de fals.

Șase persoane urmează să fie duse la audieri.

Din cercetări a reieșit că, în perioada august – octombrie 2019, mai multe persoane ar fi indus în eroare comercianţi din spațiul intracomunitar prin plasarea de comenzi şi ridicarea de mărfuri în numele unei alte firme a cărei identitate ar fi fost clonată. Aceștia ar fi falsificat documente și ar fi creat domenii web.

Ulterior, mărfurile ar fi fost comercializate prin intermediul unor societăți special create în acest sens. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 1,2 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ziua Bucovinei, sărbătorită pe 28 noiembrie

Ziua Bucovinei este sărbătorită, în fiecare an, la data...

ȘTIRI GdS