31.9 C
Craiova
marți, 11 august, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Şapte ani de închisoare pentru împuşcarea unui craiovean

Şapte ani de închisoare pentru împuşcarea unui craiovean

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, ieri, să condamne la şapte ani şi patru luni de închisoare un bărbat, de 34 de ani, din comuna Breasta. Acesta a fost acuzat că, în vara anului 2018, a împușcat un craiovean. Incidentul a avut loc în cartierul 1 Mai, după ce victima a lovit intenționat mașina în care se afla inculpatul. Iniţial, la Tribunalul Dolj, inculpatul primise o pedeapsă de cinci ani și nouă luni de închisoare. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Cercetările în acest dosar de tentativă de omor au fost începute de procurorii doljeni în iulie 2018. Anchetatorii au stabilit că între inculpat și partea vătămată exista un conflict mai vechi. Şi asta pentru că inculpatul i-ar fi furat un autoturism Lamborghini. Ulterior, persoana vătămată și-a recuperat autoturismul.
În noaptea de 27 iulie 2018, între inculpat și partea vătămată a avut loc un incident în trafic.

„În urma vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere și din declarațiile martorilor rezultă că autoturismul în care se afla persoana vătămată a urmat autoturismul în care se afla inculpatul, iar în dreptul magazinului S., autoturismul Honda Civic a lovit în partea din spate autoturismul marca Porsche Panamera“, se arată în rechizitoriul întocmit de anchetatori.

Scandal şi focuri de armă în cartierul 1 Mai

Mai departe, autoturismul Porsche a oprit la câțiva metri mai în față. A urmat o altercație în urma căreia craioveanul a fost împușcat.
„Când persoana vătămată a ajuns lângă portiera dreapta față a autoturismului Porsche, inculpatul Ș.V.C., având asupra sa un pistol, l-a îndreptat spre aceasta. Persoana vătămată a reușit să se aplece sub nivelul portierei, ridicând mâna stângă deasupra capului, imediat inculpatul executând un foc de armă. Geamul portierei s-a spart, persoana vătămată a fost împușcată la nivelul antebrațului mâinii stângi, în acel moment fiind stropită de sânge pe față și căzându-i bucăți de cioburi în cap. În timp ce persoana vătămată se retrăgea spre mașină, inculpatul a mai tras câteva focuri de armă, pe geamul autoturismului“, au mai reținut procurorii.
După acest incident, inculpatul a fugit. A fost prins în dimineața zilei de 29 iulie, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac.

Patru ani de închisoare la prima condamnare

Doljeanul de 34 de ani a fost trimis în judecată în decembrie 2018. A fost acuzat de tentativă de omor, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și tulburarea ordinii și liniştii publice. În fața judecătorilor de la Tribunalul Dolj, inculpatul a recunoscut faptele. În iulie 2019 a fost condamnat la patru ani de închisoare. A urmat apelul, iar în noiembrie 2019, Curtea de Apel Craiova a dispus rejudecarea dosarului.
Dosarul s-a întors la Tribunalul Dolj, instanță care s-a pronunțat a doua oară pe 25 martie, anul acesta. De data aceasta, inculpatul a primit o pedeapsă de cinci ani și nouă luni de închisoare.

Şapte ani de închisoare pentru împuşcarea unui craiovean

Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată din nou cu apel la Curtea de Apel Craiova. Ieri, judecătorii craioveni au dat o sentinţă definitivă în acest dosar. Inculpatul a fost condamnat la şapte ani şi patru luni de închisoare pentru faptele comise.
Din această pedeapsă se scad aproape doi ani de închisoare. Este vorba de perioada reţinerii şi arestării preventive (29 iulie 2018 – 1 iulie 2020).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Directoarea Spitalului Județean Vaslui, în comă. Ea fost testată...

Directoarea Spitalului Județean din Vaslui, Ana Smaranda...

ȘTIRI GdS

Directoarea Spitalului Județean Vaslui, în comă. Ea fost testată...

Directoarea Spitalului Județean din Vaslui, Ana Smaranda Rinder, a ajuns în spital simțindu-se foarte rău. Ea a fost testată pozitivă la...
00:01:15

Vulcanul Sinabung din Indonezia a erupt din nou

Vulcanul Sinabung din Indonezia a erupt din nou, după o pauză de un an, autoritățile avertizând locuitorii din nordul Sumatrei să rămână...

Gorj: 5 decese și 40 de cazuri noi de...

Crește numărul cazurilor de coronavirus și al deceselor cauzate de coronavirus în județul Gorj. Datele raportate de către Direcția de Sănătate Publică...

Un alt angajat al Ministerului Sănătăţii, infectat cu noul...

Încă un angajat al Ministerului Sănătăţii, contact direct cu primul, a fost confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus.

Peste 400 de pacienți infectați cu COVID-19, internați la...

Un număr de 7.436 de persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil, a informat astăzi, Grupul de Comunicare Strategică...

Bucureştean de 21 de ani, prins la volanul unei...

Bucureştean de 21 de ani, prins la volanul unei maşini furate din Craiova.