24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEveniment„Pistolarul“ din 1 Mai, condamnat a doua oară

„Pistolarul“ din 1 Mai, condamnat a doua oară

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, săptămâna trecută, să condamne la 5 ani și 9 luni de închisoare un bărbat de 34 de ani, din comuna Breasta. Acesta este acuzat că, în vara anului 2018, a împușcat un craiovean. Incidentul a avut loc în cartierul 1 Mai, după ce victima a lovit intenționat mașina în care se afla inculpatul.

Cercetările în acest dosar de tentativă de omor au fost începute de procurorii doljeni în iulie 2018. Anchetatorii au stabilit că între inculpat și partea vătămată exista un conflict mai vechi. Asta pentru că inculpatul i-ar fi furat un autoturism Lamborghini. Ulterior, persoana vătămată și-a recuperat autoturismul.

Între timp, în noaptea de 27 iulie 2018, între inculpat și partea vărămată a avut loc un incident în trafic. „În urma vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere și din declarațiile martorilor, rezultă că autoturismul în care se afla persoana vătămată a urmat autoturismul în care se afla inculpatul, iar în dreptul magazinului S., autoturismul Honda Civic a lovit în partea din spate autoturismul marca Porsche Panamera“, se arată în rechizitoriul întocmit de anchetatori.

Focuri de armă în cartierul 1 Mai

Mai departe, autoturismul Porsche a oprit la câțiva metri mai în față. A urmat o altercație în urma căreia craioveanul a fost împușcat.

„Când persoana vătămată a ajuns lângă portiera dreapta față a autoturismului Porsche, inculpatul Ș.V.C., având asupra sa un pistol, l-a îndreptat spre aceasta. Persoana vătămată a reușit să se aplece sub nivelul portierei, ridicând mâna stângă deasupra capului, imediat inculpatul executând un foc de armă. Geamul portierei s-a spart, persoana vătămată a fost împușcată la nivelul antebrațului mâinii stângi, în acel moment fiind stropită de sânge pe față și căzându-i bucăți de cioburi în cap. În timp ce persoana vătămată se retrăgea spre mașină, inculpatul a mai tras câteva focuri de armă, pe geamul autoturismului“, au mai reținut procurorii.

După incident, bărbatul împușcat s-a dus la Spitalul de Urgență Craiova. În schimb, inculpatul a fugit. A fost prins în dimineața zilei de 29 iulie, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac.

Declarații contradictorii în fața anchetatorilor

În fața oamenilor legii, inculpatul a explicat că, de fapt, pistolul era al victimei. „L-a recunoscut pe C., care avea în mână un pistol cu care a lovit geamul portierei dreapta față, care s-a spart și pistolul a căzut în autoturism. De disperare, el a luat pistolul și a început să tragă pe geamul care se spărsese două-trei focuri în direcția blocurilor“, susțin anchetatorii. 

În schimb, persoanele care se alfau în mașină cu inculpatul au susținut că victima a spart geamul mașinii cu o sabie. Ulterior, au fugit cu mașina, fără ca cineva să fi folosit vreun pistol. De asemenea, anchetatorii au identificat mai mulți martori care au descris incidentul.

Patru ani de închisoare la prima condamnare

Inculpatul a fost trimis în judecată în decembrie 2018. A fost acuzat de tentativă de omor, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și tulburarea ordinii și liniştii publice. În fața judecătorilor de la Tribunalul Dolj, inculpatul a recunoscut faptele. În iulie 2019 a fost condamnat la patru ani de închisoare. A urmat apelul, iar în noiembrie 2019, Curtea de Apel Craiova a dispus rejudecarea dosarului.

„Pistolarul“ din 1 Mai, condamnat a doua oară

Dosarul s-a întors la Tribunalul Dolj, instanță care s-a pronunțat a doua oară săptămâna trecută, pe 25 martie. De data aceasta, inculpatul a primit o pedeapsă de 5 ani și 9 luni de închisoare.

„Contopeşte pedepsele menţionate anterior în pedeapsa cea mai grea, aceea de cinci ani închisoare, la care se adaugă 1/3 din totalul celorlalte pedepse aplicate, respectiv 9 luni închisoare, astfel încât inculpatul Ştefan Vasile Cosmin va executa în total pedeapsa de 5 ani şi 9 luni închisoare (…). Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Ştefan Vasile Cosmin, perioada reţinerii şi arestării preventive de la 29.07.2018 la zi şi menţine măsura arestului preventiv”, a dispus instanța.

Hotărârea Tribunalului Dolj poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Inculpatul rămâne în arest

Tot pe 25 martie, judecătorii de la Tribunalul Dolj au respins o cerere formulată de inculpat. Acesta a cerut înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Hotărârea Tribunalului Dolj a fost contestată la Curtea de Apel Craiova, instanță care s-a pronunțat ieri. Judecătorii craioveni au respins contestația inculpatului, așa că acesta rămâne în continuare după gratii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS