17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn singur arestat pentru atacul din Craiovița Nouă

Un singur arestat pentru atacul din Craiovița Nouă

Magistrații de la Tribualul Dolj au dispus, ieri – dimineața, arestarea preventivă a unui craiovean de 39 de ani, suspectat că a luat parte la atacul de sâmbătă, din Craiovița Nouă. Mai mulți craioveni au atacat cu bâtele alte persoane, care se aflau în trafic. În urma scandalului, patru autoturisme au fost avariate. Alte șapte persoane au fost puse sub control judiciar, iar trei sunt căutate.

Polițiștii doljeni au explicat, duminică dimineața, după scandalul de sâmbătă, din Craiovița Nouă, că s-a dispus reținerea a nouă persoane. Este vorba de nouă craioveni, cu vârstele cuprinse între 19 şi 42 de ani. tot duminică, oamenii legii au precizat că cercetările au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă tribunalul Dolj. În acest dosar se fac cercetări pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire sau alte violenţe, distrugere și ameninţare. Un bărbat de 39 de ani este acuzat de comiterea infracțiunii de tentativă de omor.

Alte patru persoane erau căutate de polițiști.

Șicanare în trafic, după reținerile de duminică

Reținerea celor nouă suspecți pare să nu fi liniștit cele două grupuri aflate în confict. Astfel, duminică noaptea, un alt incident violent s-a petrecut în Craiova. De data acesta, polițiștii au întocmit un dosar pentru amenințare.

”În cursul nopții de 14 iunie, politisti din cadrul Politiei Municipiului Craiova au fost sesizați cu privire la faptul că mai multe autoturisme ar fi fost implicate într-o șicanare în trafic, pe Calea Severinului. La fața locului au fost dirijate mai multe echipaje de poliție. Persoanele implicate în incident au fost conduse la sediul poliției pentru audieri. Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că trei autoturisme, în care se aflau mai multe persoane, ar fi fost implicate in incident. Au fost reclamate acte de amenințare din partea ambelor părți. S-a mai stabilit că nu ar fi fost exercitate acte de violență și nu au fost provocate distrugeri de bunuri. A fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de amenințare”, au explicat reprezentanții IPJ Dolj.

Un singur arestat, restul liberi

Tot duminică, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj s-a prezentat unul din cei patru bărbați căutați de polițiști. În final, după audieri, procurorul de caz a dispus plasarea sub control judiciar a șapte persoane. Pentru alte șase, anchetatorii au solicitat instanței emiterea mandatelor de arestare preventivă. A fost arestat numai unul dintre suspecți. Față de alți doi, instanța a respins cererea de arestare preventivă. Trei suspecți sunt căutați în continuare de oamenii legii.

”Instanta de judecată a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile față de un barbat de 39 de ani, din Craiova. A fost dispusă disjungerea soluționarii propunerii de arestare preventivă în lipsă față de cei trei bărbați care se sustrag cercetărilor”, au mai explicat polițiștii doljeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS