10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentRăfuieli în trafic, ziua în amiaza mare

Răfuieli în trafic, ziua în amiaza mare

Încă un scandal a avut loc sâmbătă, în cartierul craiovean Craiovița Nouă, în apropierea supermarketului Kaufland. Un grup de persoane au atacat cu bâtele alte persoane, care se aflau în trafic. Nu au lipsit nici tamponările între mașini. Incidentul a fost filmat de un craiovean, care locuieşte în zonă. Imaginile video pot fi văzute pe gds.ro. În urma scandalului, patru autoturisme au fost avariate. Duminică, oamenii legii au dispus reţinerea a nouă persoane implicate în scandal. Se pare că atacul de sâmbătă are legătură cu cel de pe 2 iunie, când trei persoane au fost atacate în trafic, tot în Craioviţa Nouă.

Poliţiştii doljen au explicat că în timpul altercaţiei au fost obiecte contondente. Este vorba de bâte, cu care au fost lovite autoturismele în care se aflau mai mulţi craioveni.

”Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Craiova au fost sesizati cu privire la faptul că, în cartierul Craiovița Nouă, a avut loc o altercație între mai multe persoane. Politiștii s-au deplasat la fața locului, unde au identificat o parte din persoanele implicate în altercație, acestea fiind conduse la sediul poliției pentru audieri. În timpul altercației au fost folosite obiecte contondente, fiind totodată provocate avarii unui număr de patru autoturisme”, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Aceştia din urmă mai spun că a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, distrugere, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Nouă persoane reţinute pentru 24 de ore

Duminică dimineaţa, după audieri, poliţiştii au dispus reţinerea a nouă bărbaţi cu vârste cuprinse între 19 şi 42 de ani, toţi din Craiova. Tot duminică, la infracţiunile reţinute s-a adăugat şi tentativa de omor. În aceste condiţii, cercetările auu fost preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

„Cercetările au fost desfăşurate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dol, sub coordonarea nemijlocită a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Cercetările au fost continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire sau alte violenţe, distrugere, ameninţare, dar şi tentativă la omor, de săvârşirea acestei infracţiuni fiind bănuit un bărbat de 39 de ani.
12 persoane au fost conduse de poliţişti la audieri, iar poliţiştii desfăşoară activităţi de căutare a altor patru persoane, care ar fi participat la altercaţie şi se sustrag cercetărilor”, au mai explicat oamenii legii.

Rămâne de văzut dacă instanţa va emite sau nu mandate de arestare pe numele suspecţilor.

Răfuieli în trafic, ziua în amiaza mare

Potrivit unor surse judiciare, scandalul de sâmbătă are legătură cu unul de pe data de 2 iunie. Acest scandal a avut loc tot în cartierul Craioviţa Nouă. O zi mai târziu, oamenii legii au dispus reţinerea a cinci persoane. Este vorba de cinci craioveni, cu vârste între 19 și 31 de ani. Toţi sunt cercetați pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire sau alte violenţe, distrugere şi ameninţare. Ulterior, suspecţii au fost puşi sub control judiciar.
”Poliţiştii doljeni au stabilit faptul că, în ziua de 2 iunie, cei în cauză ar fi oprit în trafic un autoturism în care se aflau trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 30 şi 35 de ani, din Craiova, pe care i-ar fi agresat fizic, provocând totodată distrugeri autoturismului în care persoanele vătămate se aflau”, au precizat poliţiştii doljeni.

Conflict armat şi în cartierul Rovine

Potrivit unor surse judiciare, unul dintre scandalagii de sâmbătă se afla sub control judiciar. Acesta este cercetat în dosarul întocmit după scandalul de pe 2 iunie. Un alt participant la scandal este judecat într-un dosar de tentativă de omor.

Este vorba de un incident asemănător, din ianuarie 2019. Astfel, în dimineaţa zilei de 15 ianuarie 2019, patru craioveni au atacat cu bâtele un bărbat de 28 de ani. Atacul a avut loc în cartierul Rovine.

În aprilie, anul trecut, procurorii au dispus trimiterea în judecată a opt inculpaţi. Patru dintre ei sunt acuzaţi că au atacat bărbatul de 28 de ani, căruia i-au distrus maşina sub privirile mamei sale. În acelaşi dosar, doi craioveni sunt acuzaţi că au încercat să ia asupra lor faptele comise de doi dintre inculpaţi. Bărbatul bătut şi un amic al acestuia sunt acuzaţi că şi-au fluturat cuţitele pe stradă cu o zi înaintea atacului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS