22.9 C
Craiova
joi, 25 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn angajat al Penitenciarului Craiova, confirmat cu COVID-19

Un angajat al Penitenciarului Craiova, confirmat cu COVID-19

Un angajat al Penitenciarului Craiova a fost confirmat, joi, cu noul coronavirus, iar colegii bărbatuluilui au fost trimiși în izolare, potrivit unui comunicat al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

“Joi (…) un angajat al Penitenciarului Craiova a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Poliţistul de penitenciare îşi exercita atribuţiile de serviciu în sectorul administrativ şi nu a interacţionat cu persoane private de libertate. La nivelul unităţii, contacţii identificaţi în rândul personalului au fost scoşi din serviciu şi vor rămâne la domiciliu, urmând a fi aplicate recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Dolj”, se arată în comunicatul transmis de ANP. După primirea rezultatelor, instituția a fost dezinfectată și s-au luat măsurile necesare pentru a opri răspândirea coronavirusului în rândul angajaților și deținuților. “Cu excepţia acestui caz, până în prezent, nu se înregistrează nici o altă infectare cu virusul SARS-CoV-2 la Penitenciarul Craiova. De asemenea, la nivel de sistem, nu există situaţii în care, în urma testelor dispuse de Direcţiile de Sănătate Publică, să fie identificate persoane private de libertate infectate cu virusul SARS-CoV-2”, se mai arată în comunicat.

După primirea rezultatelor, instituția a fost dezinfectată și s-au luat măsurile necesare pentru a opri răspândirea coronavirusului în rândul angajaților și deținuților. “Cu excepţia acestui caz, până în prezent, nu se înregistrează nici o altă infectare cu virusul SARS-CoV-2 la Penitenciarul Craiova. De asemenea, la nivel de sistem, nu există situaţii în care, în urma testelor dispuse de Direcţiile de Sănătate Publică, să fie identificate persoane private de libertate infectate cu virusul SARS-CoV-2”, se mai arată în comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS