22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentGorj: Reținut după ce a condus cu 119 km/h

Gorj: Reținut după ce a condus cu 119 km/h

Un șofer, din Gorj, a ajuns în arestul IPJ, după ce a condus o mașină cu 119 kilometri la oră.

Bărbatul, de 32 de ani, din municipiul Târgu Jiu, a fost depistat la finalul săptămânii trecute în timp ce conducea un autovehicul, pe DN 67 Câlnic, cu viteza de 119 km/h.

Inițial, acesta nu a oprit la semnalul efectuat de polițiști, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea autoturismului, acesta fiind blocat și oprit în trafic. Întrucât bărbatul prezenta halena alcoolică, polițiștii i-au solicitat să se supună testării în vederea stabilirii alcoolemiei. Acesta a refuzat categoric, atât testarea cu aparatul etilotest cât și prelevarea de probe biologice. În urma verificărilor efectuate în baza de date, s-a stabilit că permisul bărbatului fusese reținut de către polițiști, la data de 5 aprilie, ca urmare a săvârșirii infracțiunii refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge și nu avea dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice.

S-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de refuzul sau sustragerea conducătorului auto de a se supune recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de o persoană care se află în perioada de suspendare a acestui drept, conducătorul auto fiind reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS