17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCraiovean ținut în arest pentru trafic de minori

Craiovean ținut în arest pentru trafic de minori

Judecătorii doljeni au dispus menținerea arestului preventiv față de un craiovean de 23 de ani, acuzat de trafic de minori, lovire și trafic de persoane. Inculpatul a fost arestat în octombrie 2019, iar de atunci nu a mai ieșit din arest. Procurorii DIICOT susțin că inculpatul a obligat o minoră să practice cerşetoria în Craiova şi Roma, Italia. Dacă nu obţinea destui bani din cerşit, fata era pusă în genunchi şi obligată să bea apă cu sare. O altă tânără a fost obligată de inculpat să se prostitueze în Anglia. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Craiova, deşi victima era însărcinată în luna a şaptea.

Cercetările în acest dosar de trafic de minori și trafic de persoane au fost începute de anchetatori în toamna anului trecut. Procurorii DIICOT susţin că prima victimă a fost traficată în 2014, când avea numai 15 ani.

„În cursul anului 2014, inculpatul C.B. a recrutat, transportat și adăpostit la domiciliul său, prin constrângere, o minoră de 15 ani. Ulterior a obligat-o, prin acte de violență fizică și amenințări, să practice cerșetoria în beneficiul său material, în principal în zona centrală a orașului Craiova. Inculpatul i-a cerut persoanei vătămate să câștige minim 50 lei pe zi. În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că victima minoră era agresata fizic de către inculpat, pusă în genunchi și obligată să bea apă cu sare dacă nu obținea din cerșit suficienți bani”, au precizat procurorii DIICOT.

De asemenea, mama fetei ar fi fost bătută ori de câte ori încerca să ia legătura cu fiica sa. Anchetatorii au mai explicat că minora a încercat în mai multe rânduri să se sinucidă.

„Din acest motiv, persoana vătămată minoră a avut mai multe episoade de depresie și încercări de sinucidere prin îngurgitarea unor medicamente”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

De la prostituție la cerșetorie

Ulterior, inculpatul a dus victima la Roma, unde ar fi obligat-o să cerşească. Victima a reuşit să scape în iunie 2017, cu ajutorul unui cetăţean român.

„În perioada anilor 2015-2017, în mai multe rânduri, inculpatul C.B. împreună cu tatăl său, au transport-o pe victima minoră în Italia, unde au cazat-o în diferite imobile din zona orașului Roma și au obligat-o să practice cerșetoria, fiind atent supravegheată de către cei doi. În cursul lunii iunie 2017, cu ajutorul unui cetățean român care a văzut-o cerșind desculță și neîngrijită pe stradă, persoana vătămată a luat legătura cu Ambasada României care i-a eliberat un titlu de călătorie, reușind să se întoarcă în România”, au mai precizat anchetatorii.

În septembrie 2019, inculpatul s-a întâlnit întâmplător cu victima, ocazie cu care a bătut-o cu pumnii şi picioarele.

Procurorii au mai reţinut că acelaşi inculpat a mai făcut o victimă. Este vorba de o tânăra a fost obligată să se prostitueze în Marea Britanie. Victima ar fi fost obligată să se prostitueze și în Craiova, deși era însărcinată în luna a șaptea.

Craiovean ținut în arest pentru trafic de minori

Inculpatul a fost arestat preventiv pe data de 1 octombrie 2019. De atunci, instanțele de jduecată au tot prelungit mandatul de arestare ermis pe numele craioveanului. Același lucru s-a întâmplat și pe data de 11 mai. Tribunalul Dolj a dispus ca inculpatul să rămână în continuare în arest.

A urmat contestația, iar joi, pe 14 mai, Curtea de Apel Craiova a respins acțiunea inculpatului. Hotărârea instanței este definitivă, așa că inculpatul rămâne în arest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS