20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMăsuri de distanțare la Curtea de Apel Craiova

Măsuri de distanțare la Curtea de Apel Craiova

Conducerea Curții de Apel Craiova anunță introducerea unor măsuri privind accesul în instituție după data de 15 mai. Este vorba de măsuri privind numărul de persoane care intră în același timp în instanță, dar și de măsuri de distanțare între persoane. De semenea, persoanele care intră în instanță vor purta măști de protecție.

Potrivit reprezentanților Curții de Apel Craiova, pentru a se evita aglomerarea sălilor de judecată, completurile de judecată vor dispune măsuri pentru accesul etapizat al părţilor şi avocaţilor. Tot completurile de judecată vor stabili pentru fiecare cauză o anumită oră de înfățișare (interval orar), părţile urmând să fie informate.

Listele de şedinţă cuprinzând intervalul orar stabilit pentru cauzele care se vor judeca în ziua respectivă, vor fi afişate pe pagina de internet a instanţei  cu cel puţin 3-5 zile înainte de data stabilită. Aceleași liste vor fi afișate și la avizierele din instanţă.

Accesul în instanță, permis cu 15 minute înainte de strigarea cauzei

Accesul participanţilor la actul de justiţie în incinta instanţei va fi permis cu maxim 15 minute înainte de ora indicată pentru strigarea cauzei. Atât în curtea instanţei cât şi în Sala paşilor pierduţi şi în sălile de şedinţe se va păstra distanţa obligatorie de 1,5 – 2 metri. Pentru a se respecta această distanță au fost aplicate marcaje şi afişe. În plus, a fost repoziţionat mobilierul.

Instanța recomandă avocaților din oficiu să folosească comunicarea înscrisurilor în format electronic, anterior termenului de judecată. De asemenea, se recomandă părţilor şi apărătorilor consultarea dosarelor în format electronic prin utilizarea parolei de acces comunicată prin citaţie. Acest lucru se poate face prin intermediul aplicaţiei Infodosar.

Apărătorii aleşi ai părţilor vor proceda doar în mod excepțional la studiul dosarelor în ședință. Și asta cu maxim 15 minute înainte de ora stabilită pentru strigarea cauzei.

În ce perioadă se judecă dosarele

În materie penală, cauzele cu arestaţi se vor judeca, de regulă, doar în intervalul 08.30 – 10.30. Studiul acestor dosare de către avocaţi se va realiza în intervalul 08.00 – 08.30.

Mai trebuie spus că la uşa fiecărei săli de şedinţă au fost montate monitoare/difuzoare prin care participanţii vor fi înştiinţaţi când să intre în sala de judecată. Toţi participanţii la activitatea de judecată vor purta măşti de protecţie (opţional și mănuşi şi viziere).

Măsurile privesc și reducerea programului de lucru la registratură. Se va lucra între orele 08.00 – 11.00. Numărul  de persoane care intră la sala de studiueste limitat la maxim două persoane, concomitent. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS