14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMinor condamnat pentru furturi din mașini

Minor condamnat pentru furturi din mașini

Judecătorii craioveni au dispus internarea într-un centru de detenție a unui minor de 17 ani. Acesta este acuzat că a spart mai multe autoturisme, parcate în cartierele Craiovița Nouă și Brazda lui Novac. Mai mult decât atât, a furat o mașină și a condus fără permis. Polițiștii au fost nevoiți să tragă mai multe focuri de armă pentru a-l prinde pe minor, care este recidivist.

Cercetările în acest dosar au fost începute de oamenii legii în septembrie 2019. În dimineața zilei de 20 septembrie, oamenii legii au prins un minor de 17 ani, care se plimba prin Craiova cu o mașină furată. la acea vreme, oamenii legii au precizat că minorul era suspectat pentru comiterea mai multor furturi din autoturisme. În urma anchetei s-a stabilit că numai într-o noapte a spart opt autoturisme. În total, în sarcina inculpatului au fost reținute 10 infracțiuni de furt calificat, una de furt în scop de folosință și conducere fără permis.

Opt autoturisme sparte într-o noapte

Potrivit anchetatorilor, cele mai multe furturi au fost comise de minor în noaptea de 14 spre 15 mai 2019.

”În noaptea de 14/15 mai 2019, inculpatul a plecat pe jos din zona Gării Craiova spre cartierul Craiovița Nouă, având asupra sa un rucsac în care se afla o șurubelniță și o pereche de mănuși de lucru din material textil, cu intenția de a sparge mașini din care să sustragă bunuri, în special sisteme de navigație și aparate radio, pe care să le vândă ulterior”, au reținut anchetatorii.

În acea noapte, minorul a spart opt autoturisme. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul a fost de peste 10.000 de lei. Bunurile sustrase din mașini le-a vândut a doua zi, în Târgul de săptămână din cartierul 1 Mai.

De la spargeri de mașini la furt de mașini

Alte două furturi din autoturisme au fost comise de același minor în noaptea de 19 spre 20 septembrie 2019, înainte să fie prins de polițiști. În acea noapte a mers în cartierul Brazda lui Novac și a spart două autoturisme. În una din mașini a găsit cheia unui Opel Astra, parcat în apropiere. A pus bunurile furate în Opel și a plecat la plimbare.

A fost observat de un echipaj de polițiști, care i-au făcut semn să tragă pe dreapta.

„Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism. Autoturismul circula pe strada Brestei fără a avea montate plăcuţele de înmatriculare. Întrucât conducătorul auto nu a oprit la semnal, poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, până pe strada Alexandru cel Bun, unde a lovit un stâlp de iluminat public.
Cel în cauză a abandonat autoturismul şi a luat-o la fugă, poliţiştii executând trei focuri de armă, în plan vertical, pentru prinderea acestuia”, au explicat atunci poliţiştii doljeni.

Minor condamnat pentru furturi din mașini

Potrivit anchetatorilor, pe parcursul urmăririi penale, minorul a avut o atitudine cooperantă și a recunoscut în totalitate comiterea faptelor. A fost trimis în judecată în octombrie, anul trecut, iar în martie a fost condamnat. Judecătorii craioveni au dispus internarea minorului pe o perioadă de trei ani într-un centru de detenție. Pedepasa cuprinde o alta mai veche, de 3 luni de supraveghere. Pedeapsa a fost dată pentru furtul unui autoturism și conducere fără permis, fapte comise în ianuarie 2019. Sentința a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova. Dosarul a fost înregistrat pe rolul instanței pe 27 aprilie.

O zi mai târziu, instanța a dispus menținerea măsurii arestului preventiv față de minorul de 17 ani. Inculpatul minor a fost arestat preventiv pe data de 21 septembrie 2019. Primul termen de judecată al apelului a fost stabilit pentru data de 12 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS