14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSpărgător de maşini, prins cu focuri de armă

Spărgător de maşini, prins cu focuri de armă

Poliţiştii doljeni spun că au reuşit să prindă un tânăr de 17 ani, din localitatea Giurgiţa. Acesta este suspectat că, în ultima perioadă, a comis mai multe spargeri de autoturisme în municipiul Craiova. De altfel, poliţiştii au fost nevoit să tragă mai multe focuri de armă pentru a-l opri pe suspect, care conducea o maşină furată.

Furt calificat, furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără permis. Acestea sunt infracţiunile de care este acuzat un tânăr de 17 ani, din comuna doljeană Giurgiţa. Suspectul a fost prins de poliţişti vineri dimineaţa, după ce spărsese două autoturisme parcate în cartierul Brazda lui Novac.

„Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism. Autoturismul circula pe strada Brestei fără a avea montate plăcuţele de înmatriculare. Întrucât conducătorul auto nu a oprit la semnal, poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, până pe strada Alexandru cel Bun, unde a lovit un stâlp de iluminat public.
Cel în cauză a abandonat autoturismul şi a luat-o la fugă, poliţiştii executând trei focuri de armă, în plan vertical, pentru prinderea acestuia”, au explicat poliţiştii doljeni.

Conducea o maşină furată din acelaşi cartier

Ulterior, poliţiştii de la rutieră au stabilit că tânărul de 17 ani conducea un autoturism pe care îl furase din parcarea unui bloc din cartierul Brazda lui Novac. În maşina furată, poliţiştii au găsit mai multe bunuri sustrase din alte autoturisme, parcate în aceeaşi zonă.

„Poliţiştii au stabilit faptul că tânărul ar fi folosit o şurubelniţă pentru a sparge geamurile laterale de la alte două autoturisme, aflate în aceeaşi parcare. Dintr-una dintre maşini acesta ar fi sustras un sistem electronic de navigaţie, iar din cealaltă un compresor auto. În compartimentul portierei a găsit cheiea de la o altă maşină, parcată în apropiere. Cheia respectivă aparţinea autoturismului la volanul căruia fusese depistat în trafic tânărul în cauză”, au mai precizat oamenii legii.

Aceşatia din urmă mai spun că pe numele tânărului de 17 ani a fost întocmit un dosar penal. Suspectul este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.


De asemenea, reprezentanţii IPJ Dolj au mai susţinut că tânărului de 17 ani este bănuit de comiterea mai multor infracţiuni de furt din autoturisme, comise în ultima perioadă.

Furturi pe bandă rulantă, în Craiova

Săptămâna trecută, Gazeta de Sud a prezentat câteva cazuri de spargeri din autoturisme, comise în municipiul Craiova. Numai în noaptea de marţi spre miercuri, persoane necunoscute au spart nu mai puţin de şase autoturisme. Toate erau parcate în cartierul craiovean Rovine.

„Polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Craiova au fost sesizați despre faptul că persoane necunoscute au spart mai multe autoturisme situate în cartierul Rovine. În urma cercetărilor desfășurate la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că au fost sparte geamurile la şase autoturisme. Din interior au fost sustrase, în majoritatea cazurilor, CD-playerele. În cauză, polițiștii au deschis dosare penale pentru infracțiunea de furt calificat. Sunt desfășurate cercetări în vederea recuperării prejudiciului, a identificării autorilor și a tragerii la răspundere a acestora“, au explicat reprezentanţii IPJ Dolj.

De altfel, acesta nu a fost primul incident de acest fel. În mai, alte şase autoturisme parcate pe bulevardul Dacia au fost sparte de persoane necunoscute. Atunci hoţii au plecat cu două CD-playere auto şi două aparate de navigaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS