35.6 C
Craiova
joi, 20 iunie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentLa judecată după ce au mințit medicii din Calafat

La judecată după ce au mințit medicii din Calafat

Procurorii din Calafat au dispus trimiterea în judecată a două femei din localitate, pentru fals în declarații. Una dintre ele este acuzată că le-a ascuns doctorilor faptul că a intrat în contact cu persoane suspectate că sunt infectate cu COVID-19. A doua femeie este acuzată că nu a declarat că s-a întors dintr-o zonă de risc.

În primul dosar, anchetatorii au reținut că inculpata a locuit împreună cu rudele sale, care erau izolate la domiciliu. La spitalul din Calafat a declarat însă că nu a intrat în contact cu persoane suspectate că sunt infectate cu Covid-19.

”Inculpata S.A. locuia pe raza municipiului Calafat, împreună cu fiii și nurorile sale, faţă de care se luase măsura de siguranţă a izolării la domiciliu pe perioada 16-30 martie, ca urmare a faptului că aceştia veniseră pe teritoriul României din zone cu transmitere comunitară extinsă a SARS-CoV-2(…). În ziua de 22.03.2020, inculpata S.A. s-a prezentat împreună cu nepotul său la Spitalul Municipal Calafat, pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale. Cu acestă ocazie, la punctul triaj, a ascuns personalului medical faptul că în ultimele 14 zile a intrat în contact cu pacienţi cu suspiciune de infecţie COVID 19. A declarat aspecte necorespunzătoare adevărului la întrebările standard din chestionarul pentru evaluarea riscului de îmbolnăvire”, au precizat anchetatorii.

A ”uitat” că s-a întros din Marea Britanie 

În al doilea dosar, anchetatorii au reținut o situație asemănătoare. O femeia care era în izolare la domiciliu a mers la spital, unde a mințit medicii.

Femeia s-a întors din Marea Britanie pe 21 martie. Autoritățile au dispus izolarea acesteia la domiciliu în perioada 21 martie 4 aprilie. Asta pentru că venise dintr-o zonă în care se instituise cod galben.

”Deşi nu avea voie să părăsească domiciliul, în ziua de 30.03.2020, inculpata B.I.R. s-a deplasat la centrul de primiri urgenţe, din cadrul Spitalului Municipal Calafat, împreună cu minorul B.C.A., care acuza o stare de sănătate alterată, acesta prezentând febră la momentul evaluării sale medicale. Cu ocazia prezentării sale la centrul de primiri urgenţe, punctul de triaj, inculpatei B.I.R. i-au fost adresate întrebările standard din chestionarul pentru evaluarea riscului de îmbolnăvire. A declarat, în mod necorespunzător adevărului, faptul că nu a călătorit în ultimele 14 zile în ţări sau zone cu transmitere comunitară extinsă a COVID 19”, au mai explicat anchetatorii.

Cele două dosare au fost înregistrate pe rolul Judecătoriei Calafat pa data de 27 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS