10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCondamnat pentru trafic de droguri, în arest preventiv

Condamnat pentru trafic de droguri, în arest preventiv

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, vineri, să mențină măsura arestului preventiv față de un craiovean de 29 de ani. În martie, bărbatul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de droguri. Alți doi inculpați au primit pedepse cu suspendare. În acest dosar, anchetatorii au reținut că inculpații au vândut cantități importate de canabis în Craiova.

Procurorii DIICOT anunțau, în august 2019, arestarea preventivă a trei persoane, acuzate de trafic de droguri de risc. Cei trei au fost acuzați că ar fi vândut canabis în Craiova, în cursul anului 2019.

”În perioada martie-august 2019, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpații S.H., M.A.F. împreună cu inculpatul I.M.C.(persoană cercetată în acest moment și în alte cauze pentru introducerea în țară și comercializarea de droguri de risc), au achiziționat cantități importante de canabis, pe care le-au comercializat pe piața ilicită din municipiul Craiova. În urma organizării unor acțiuni de prindere în flagrant, inculpații au fost surprinși în timp ce vindeau diferite cantități de canabis”, au precizat anchetatorii.

În urma perchezițiilor domiciliare, oamenii legii au ridicat 1,8 kilograme de canabis, 105 grame de rezină de canabis (haşiş), dispozitive de mărunţit, telefoane mobile și sume de bani. Cei trei inculpați au fost arestați preventiv pe data de 2 august 2019.

„Dispune arestarea preventivă a inculpaților Salame Hissam, Motoi Alexandru Florin şi Iliuţă Marius Claudiu pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 02.08.2019 , până la data de 31.08.2019, inclusiv”, a dispus atunci instanța.

Doi condamnați cu suspendare, unul cu executare

Cei trei inculpați au fost trimiși în judecată în octombrie, anul trecut. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanță care s-a pronunat în martie. Doi dintre inculpați au primit câte doi ani de închisoare cu suspendare. În plus, au fost obligați să presteze câte 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Al treilea inculpat a fost condmanat tot la doi ani de închisoare, însă cu executare.

”Condamnă pe inculpatul Iliuţă Marius Claudiu la pedeapsa de 2 ani închisoare. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Iliuţă Marius Claudiu perioada reţinerii şi arestării preventive de la 02.08.2019 la zi. Menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Iliuţă Marius Claudiu”, se arată în hotărârea instanței.

În plus, instanța a dispus confiscarea drogurilor și a mai multor sume de bani. O parte din bani au fost primiți de unul dintre inculpați de la un colaborator autorizat al DIICOT, căruia i-a vândut droguri în perioada martie – iulie 2019.

Rămâne în arest preventiv

Hotărârea instanței a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova. Dosarul a fost întegistrat pe rolul instanței pe 9 aprilie. următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 15 mai. Vineri, pe 24 aprilie, judecătorii au hotărât să mențină arestul preventiv în cazul bărbatului condamnat cu executare. ”Menţine măsura arestului preventiv faţă de inculpatul Iliuță Marius Claudiu, ca fiind legală şi temeinică. Definitivă”, a dispus instanța.

În prezent, ceilalți doi inculpați sunt judecați în stare de libertate. Cei doi au fost eliberați din arestul la domiciliu, respectiv arestul preventiv în martie, după ce au fost condamnați cu suspendare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS