5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraioveni arestaţi pentru trafic de droguri

Craioveni arestaţi pentru trafic de droguri

Procurorii DIICOT au anunţat, ieri, arestarea preventivă a trei craioveni acuzaţi de comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată. Cei trei au fost reţinuţi pe data de 1 august, iar ieri, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât ca ei să rămână în continuare în arestul IPJ Dolj.

Anchetatorii susţin că inculpaţii au fost prinşi în flagrant în timp ce vindeau droguri în Craiova. „În perioada martie-august 2019, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpații S.H. şi M.A.F., împreună cu inculpatul I.M.C., au achiziționat cantități importante de canabis, pe care le-au comercializat pe piața ilicită din municipiul Craiova. În urma organizării unor acțiuni de prindere în flagrant, inculpații au fost surprinși în timp ce vindeau diferite cantități de canabis“, au explicat anchetatorii.

Ulterior, cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, la locuințele inculpaților au fost descoperite cantitățile de 1,8 kilograme de canabis şi 105 grame de rezină de canabis (haşiş). În plus, au mai fost ridicate patru dispozitive de mărunţit, cinci telefoane mobile, 1.050 euro şi 16.948 de lei. 

Arestaţi pentru trafic de droguri

Pe data de 2 august, cei trei inculpaţi au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă, iar instanţa a fost de acord cu solicitarea anchetatorilor. „Dispune arestarea preventivă a inculpaților Salame Hissam, Motoi Alexandru Florin şi Iliuţă Marius Claudiu pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 02.08.2019 , până la data de 31.08.2019, inclusiv. Respinge cererile formulate de inculpați prin apărători aleşi şi apărător desemnat din oficiu de luare a unei alte măsuri preventive faţă de inculpaţi“, se arată în hotărârea instanţei. 

Mandatele de arestare au fost contestate la Curtea de Apel Craiova, instanţă care a hotărât, ieri, ca cei trei inculpaţi să rămână în continuare în arest. „Respinge contestaţiile formulate de inculpaţii Salame Hissam, Motoi Alexandru Florin şi Iliuţă Marius Claudiu ca nefondate“, au hotărât judecătorii craioveni.

SursaDIICOT

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS