22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDoljean judecat pentru mituirea unui polițist de la rutieră

Doljean judecat pentru mituirea unui polițist de la rutieră

Procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat de 64 de ani, acuzat că a încercat să mituiscă un polițist cu 1.000 de lei. În schimbul banilor, bărbatul spera să-și scape fiul de un dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Cercetările în acest dosar au fost începute la sfârșitul lunii ianuarie. Polițiștii Serviciului Poliției Rutiere au depistat un bărbat care conducea băut. Ulterior, tatăl acestuia a încercat să mituiască oamenii legii.

”Echipajul de poliţie rutieră format dintr-un ofițer și doi agenți de poliție din cadrul Serviciul Poliţiei Rutiere, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic, pe DN 6B, în comuna Goieşti, un bărbat care conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Fiind condus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, conducătorul auto a refuzat recoltarea probelor biologice. Tatăl acestuia, care a ajuns ulterior la spital, a promis ofițerului de poliție suma de 3.000 de lei şi bunuri constând în produse de origine animală pentru a nu constata infracţiunea săvârşită de fiul său. Oferta a fost refuzată de polițist”, au precizat ofițerii anticorupție.

Până la poliție mita a scăzut la 1.000 de lei

Potrivit anchetatorilor, odată ajuns la poliție, bărbatul de 64 de ani a insitat ca polițistul să ”uite” de dosar. De data aceasta i-a oferit 1.000 de lei.

”La sediul IPJ Dolj, unde conductărul auto a fost condus în vederea întocmirii actelor de constatare a infracţiunii, tatăl acestuia a reiterat oferta și a oferit polițistului suma de 1.000 de lei, din cei 3.000 lei promişi. Și de această dată polițistul a refuzat categoric şi a anunţat şeful ierarhic, precum şi Serviciul Anticorupţie Dolj”, au mai precizat oamenii legii.

Ulterior, bărbatul de 64 de ani a fost prins în flagrant în timp ce oferea polițistului suma de 1.000 de lei. Bărbatul a fost reținut pentru comiterea infracțiunii de dare de mită. O zi mai târziu, pe 26 ianuarie, inculpatul a fost pus sub control judiciar.

Doljean judecat pentru mituirea unui polițist de la rutieră

Ulterior, bărbatul a fost trimis în judecată pentru dare de mită. Dosarul a fost înregistrat pe rolul tribunalului Dolj și a intrat în procedură de cameră preliminară. Pe 19 martie, instanța a dispus începerea judecării inculpatului. Primul termen de judecată în acest dosar a fost stabilit de instanță pentru data de 30 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS