Acasă Eveniment Bărbat cercetat sub control judiciar pentru dare de mită

Bărbat cercetat sub control judiciar pentru dare de mită

-

Un bărbat de 64 de ani a fost prins în flagrant în timp ce oferea unui poliţist 1.000 de lei ca să nu îi facă dosar fiului său, prins băut la volan. Poliţistul a refuzat banii, iar Serviciul Anticorupţie Dolj a organizat un flagrant. Bărbatul este cercetat sub control judiciar pentru dare de mită.

Potrivit unui comunicat al Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, un echipaj de poliţie a oprit, duminică, în trafic, pe DN 6B, în comuna Goieşti, judeţul Dolj, un bărbat care conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Acesta a fost dus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a refuzat recoltarea probelor biologice, iar tatăl acestuia, care a ajuns ulterior la spital, a promis ofiţerului de poliţie 3.000 de lei şi produse alimentare pentru a nu constata infracţiunea săvârşită de fiul său. Oferta a fost refuzată de poliţist.

„Ulterior, la sediul IPJ Dolj, unde conductărul auto a fost condus în vederea întocmirii actelor de constatare a infracţiunii, tatăl acestuia a reiterat oferta şi a oferit poliţistului suma de 1.000 de lei, din cei 3.000 lei promişi. Şi de această dată poliţistul a refuzat categoric şi a anunţat şeful ierarhic, precum şi DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, continuând să întocmească actele de constatare a infracţiunii. Ca urmare a sesizării, tatăl conducătorului auto a fost prins în flagrant imediat după ce a dat suma de 1.000 de lei ofiţerului de poliţie“, se arată în comunicat.

Bărbatul acuzat de dare de mită a fost reţinut iniţial pentru 24 de ore, iar apoi Tribunalul Dolj a dispus cercetarea sub control judiciar.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

Cum redresăm economia după criză. Ce spun antreprenorii craioveni (II)

GdS a contactat unii dintre antreprenorii craioveni cu afaceri importante în mediul local de business. Întrebați cum văd redresarea economică după această criză, cei mai mulți se arată optimiști. Iată ce sfaturi oferă ei pentru firmele private aflate în dificultate.