5.9 C
Craiova
marți, 24 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Raed Arafat, personalitatea în care românii au cea mai mare încredere

Raed Arafat, personalitatea în care românii au cea mai mare încredere

​Raed Arataf este personalitatea publică în care au încredere peste trei sferturi dintre români (78%), potrivit unui sondaj IRES, citat de Hotnews. Sondajul a fost realizat în perioada 7-8 aprilie.

În Raed Arafat au încredere ridicată votanții PNL, PSD și cei ai altor partide. Este creditat cu încredere mai scăzută din partea votanilor Alianței USR+PLUS sau din partea indecișilor.

Respondenții care declară că votează la alegerile parlamentare cu PNL sunt cei care au încredere ridicată în președintele Klaus Iohannis.

În schimb, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, se bucură de încredere a 37% dintre cei chestionați. Premierul Ludovic Orban și în ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela au câștigat încrederea a aproape un sfert dintre participanții la studiu (24%, respectiv 26%).

Armata, instituția cu cea mai mare încredere

Armata se află pe primul loc în instituțiile în care românii au cea mai mare încredere. 84% dintre participanții la studiu a declarat că au multă și foarte multă încredere în această instituție. Trei sferturi dintre români au multă și foarte multă încredre în IGSU, mai bine de două treimi în Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

În Jandarmerie au încredere multă și foarte multă 65% dintre participanții la studiu. Biserica și Poliția Română se află la egalitate, fiecare fiind creditate de încrederea a 61% dintre participanții la acest studiu.

În Guvern au multă și foarte multă încredere doar puțin peste un sfert dintre participanții la studiu (26%), în timp ce în Ministerul Sănătății și în Ministerul Afacerilor Interne încrederea depășește 50%, 57%, prespectiv 58%.

Guvernul și pandemia de COVID-19

Aproape 6 din 10 români cred că Guvernul a ascuns informații cu privire la pandemia de COVID-19. Totuși, 1 din 2 români este de acord cu opinia conform căreia Executivul a reacționat rapid.

Cu toatete acestea, 57% dintre cei intervievați nu cred că Guvernul a pus la dispoziția insitituțiilor și profesioniștilor din sistemul sanitar mijloacele necesare pentru a se lupta cu virusul SARS-CoV2.

6 din 10 respondenți cred că măsurile luate de Guvern pe durata pandemiei de COVID – 19 vor avea efecte preponderent pozitive asupra sănătății populației, dar și asupra digitalizării serviciilor publice. Doar 21% cred că măsurile vor avea un impact pozitiv asupra economiei. 47% cred că măsurile vor avea un impact pozitiv în ceea ce privește interacțiunea între oameni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:01:18

Un pilot de elicopter a găsit un monolit „ciudat”...

Angajații unei regii de stat din SUA...

ȘTIRI GdS

00:01:18

Un pilot de elicopter a găsit un monolit „ciudat”...

Angajații unei regii de stat din SUA au descoperit un misterios monolit metalic într-o zonă izolată din Utah, în timp ce numărau...

Parlamentarii români își anunță demisiile pe Facebook

Mai mulți parlamentari români și-au anunțat demisiile pe conturile personale de Facebook. Liderii PSD și USR au promis că vor demisiona din...

82 de cazuri noi de coronavirus în Dolj

Prefectura Dolj a anunțat astăzi că au fost înregistratet alte 82 de cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore. Situația...

Elon Musk, lider în topul Bloomberg al miliardarilor

Antreprenorul Elon Musk, de 49 de ani, l-a devansat pe fondatorul Microsoft Bill Gates, devenind al doilea cel mai bogat om de...

Scandal cu focuri de avertisment într-un cartier craiovean

Polițiști din cadrul Secției 6 Craiova au fost sesizați, ieri, de un bărbat de 45 de ani, din municipiu, că la...
00:15:25

Guvernul a aprobat rectificarea Bugetului de stat și a...

Guvernul a aprobat, în şedinţa de luni, cea de-a treia rectificare bugetară din 2020, care majorează deficitul bugetar la 9,1% din Produsul...