22 C
Craiova
vineri, 7 mai, 2021
Știri de ultima oră Eveniment Raed Arafat, personalitatea în care românii au cea mai mare încredere

Raed Arafat, personalitatea în care românii au cea mai mare încredere

​Raed Arataf este personalitatea publică în care au încredere peste trei sferturi dintre români (78%), potrivit unui sondaj IRES, citat de Hotnews. Sondajul a fost realizat în perioada 7-8 aprilie.

În Raed Arafat au încredere ridicată votanții PNL, PSD și cei ai altor partide. Este creditat cu încredere mai scăzută din partea votanilor Alianței USR+PLUS sau din partea indecișilor.

Respondenții care declară că votează la alegerile parlamentare cu PNL sunt cei care au încredere ridicată în președintele Klaus Iohannis.

În schimb, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, se bucură de încredere a 37% dintre cei chestionați. Premierul Ludovic Orban și în ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela au câștigat încrederea a aproape un sfert dintre participanții la studiu (24%, respectiv 26%).

Armata, instituția cu cea mai mare încredere

Armata se află pe primul loc în instituțiile în care românii au cea mai mare încredere. 84% dintre participanții la studiu a declarat că au multă și foarte multă încredere în această instituție. Trei sferturi dintre români au multă și foarte multă încredre în IGSU, mai bine de două treimi în Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

În Jandarmerie au încredere multă și foarte multă 65% dintre participanții la studiu. Biserica și Poliția Română se află la egalitate, fiecare fiind creditate de încrederea a 61% dintre participanții la acest studiu.

În Guvern au multă și foarte multă încredere doar puțin peste un sfert dintre participanții la studiu (26%), în timp ce în Ministerul Sănătății și în Ministerul Afacerilor Interne încrederea depășește 50%, 57%, prespectiv 58%.

Guvernul și pandemia de COVID-19

Aproape 6 din 10 români cred că Guvernul a ascuns informații cu privire la pandemia de COVID-19. Totuși, 1 din 2 români este de acord cu opinia conform căreia Executivul a reacționat rapid.

Cu toatete acestea, 57% dintre cei intervievați nu cred că Guvernul a pus la dispoziția insitituțiilor și profesioniștilor din sistemul sanitar mijloacele necesare pentru a se lupta cu virusul SARS-CoV2.

6 din 10 respondenți cred că măsurile luate de Guvern pe durata pandemiei de COVID – 19 vor avea efecte preponderent pozitive asupra sănătății populației, dar și asupra digitalizării serviciilor publice. Doar 21% cred că măsurile vor avea un impact pozitiv asupra economiei. 47% cred că măsurile vor avea un impact pozitiv în ceea ce privește interacțiunea între oameni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Liga 2 / FCU Craiova a capotat în fața...

FCU Craiova a pierdut, scor 1-2, partida susținută vineri...

ȘTIRI GdS

Bărbat care făcea kitesurfing la mare, mort după ce...

Un bărbat de 36 de ani care făcea kitesurfing la Neptun a murit, după ce a pierdut controlul și a căzut în apă. Potrivit ISU...

Vaccinul chinezesc Sinopharm, autorizat de urgenţă de OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat vineri că a acordat o autorizaţie de urgenţă pentru utilizarea vaccinului chinezesc anti-COVID-19 produs de Sinopharm, relatează...

Baraj 1, Liga 2 / CSO Filiași a pierdut...

CSO Filiași a pierdut la limită, scor 0-1, partida susținută vineri seară, în Ardeal, în fața formației Corona Brașov. Acesta a fost meciul tur...

Târgu Jiu: Un elev s-a accidentat în pauza dintre...

Un elev de la Școala Gimnazială numărul 1 din Târgu Jiu a ajuns vineri după-masă la spital, după ce s-a accidentat într-o pauză. Elevii...

Lista oficială cu localitățile în care toți elevii vor...

Ministerul Educației a publicat lista ratei de infectare cu Covid-19 în fiecare localitate din țară pe baza căreia se va decide în ce scenariu...

EMA analizează un nou tratament împotriva COVID-19

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a lansat o investigaţie privind un nou medicament pentru tratarea pacienţilor de COVID -19, relatează vineri dpa, citată de Agerpres. Rezultatele studiului...