16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCoronavirus/Anchetă după decesul gorjeanului infectat cu COVID 19

Coronavirus/Anchetă după decesul gorjeanului infectat cu COVID 19

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a deschis o anchetă pentru ucidere din culpă și zădărnicirea combaterii bolilor, în cazul gorjeanului de 66 de ani, din Tismana, victimă a coronavirusului.

Procurorii au început cercetările în urma plângerii care a fost depusă de fiica bătrânului. În plângere se menționează faptul că personalul medical de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu nu ar fi acordat asistență medicală corespunzătoare pacientului de 66 de ani.

Fiica bărbatului susține că au existat deficiențe grave în acordarea asistenței medicale și că timp de 24 de ore nu ar fi fost luată nicio măsură de stabilizare a stării de sănătate, pacientul fiind doar izolat într-un salon. Potrivit procurorilor, femeia mai susține că, la internare, nu a existat nicio suspiciune cu privire la infestarea tatălui său cu COVID 19, desi ulterior s-a confirmat prezența virusului, situație în care infectarea s-ar fi produs în mediul intraspitalicsc, mai spune autoarea sesizării.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru cele două infracțiuni, respectiv ucidere din culpă și zădărnicirea combaterii bolilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS