9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCuplu amendat cu 4.000 de lei, că nu a trecut în declarație ora deplasării

Cuplu amendat cu 4.000 de lei, că nu a trecut în declarație ora deplasării

Un cuplu a primit 4.000 de lei amendă de polițiștii din Aiud, județul Alba, pentru că nu a trecut în declarația pe propria răspundere ora deplasării în oraș. Polițiștii susțin că familia a umblat prin tot orașul pentru cumpărături de bază, dar în mașină avea un singur pachet de sticksuri.

Ce susțin cele două persoane

Cele două persoane susțin pe Facebook că, după ce li s-a fotografiat declarația pe propria răspundere, li s-a spus că sunt liberi și că este totul în regulă.

„Am primit amendă de la Poliția Aiud, d-nul agent Negru, pe motiv că nu am scris în declarație ora deplasării. Nu există în declarația pe propria răspundere așa ceva. Au mai trecut oameni pe stradă, nu au fost controlați, în amendă spunându-se că nu a fost niciun om pe drum. Asta pentru că am fost după alimente. Amenda este de 2.000 de lei. Asta face Poliția Aiud! După ce ni s-a fotografiat declarația, ni s-a spus că suntem liberi și că este totul în regulă. Vi s-a dat puterea să vă bateți joc de oameni? Acest domn polițist cu buletinul în mână nu poate calcula câți ani avem. Ordonanța militară din amendă e dată pentru persoane peste 65 ani. Ps. Soțului meu i s-a emis aceeași amendă, în valoare de 2.000 lei. Aproape 1.000 euro pentru că aveam totul în regulă”, se arată în postare.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, Luminița Prodan, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că cei doi au fost observați în mai multe zone ale orașului și au fost amendați cu câte 2.000 de lei fiecare pentru încălcarea ordonanței militare.

Pe declaraţie erau precizate locaţii generale, care acopereau aproape tot oraşul Aiud pentru cumpărături. Prodan spune că familia respectivă voia să umble în tot oraşul pentru a-şi cumpăra bunuri de strictă necesitate, dar când a fost oprită avea un pachet de sticksuri.

Mai mult, spune Prodan, cuplul respectiv putea să cumpere bunurile de la vreun magazin de lângă locuință.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS