16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAproape un an de arest pentru tentativă de omor

Aproape un an de arest pentru tentativă de omor

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, luni, să prelungească mandatul de arestare preventivă emis pe numele unui bărbat de 57 de ani, acuzat de tentativă de omor. Inculpatul a fost arestat preventiv anul trecut, pe 30 mai. De atunci, instanțele de judecată i-au tot prelungit mandatul de arestare. Bărbatul a fost trimis în judecată în septembrie 2019.

Incidentul în urma căruia un craiovean de 49 de ani a fost înjunghiat a avut loc pe 28 mai, anul trecut. Altercația a izbucnit într-un bar din Craiovița Nouă. Procurorii doljeni au explicat că scandalul a început după ce un bărbat a susţinut că cei de la masa alăturată i-au luat telefonul mobil.

„Persoana vătămată s-a ridicat de la masă şi a ieşit în stradă, unde avea autoturismul. Martorul M.I. a mai rămas câteva momente, până când persoana vătămată a adus autoturismul în faţa localului. În momentul în care a intenţionat să părăsească terasa, martorul M.I. a realizat că nu mai are telefonul mobil şi a început o discuţie contradictorie cu inculpatul O.M. şi cu însoţitorii acestuia, cărora le-a reproşat dispariţia telefonului“, au reţinut anchetatorii.

Atacat cu un cuțit, în fața barului

Anchetatorii au mai stabilit că, ulterior, inculpatul a luat un cuțit din bar și a injunghiat victima.

„Inculpatul s-a deplasat în interiorul terasei, spre tejgheaua în spatele căreia se afla grătarul, şi, dintr-un coş, a luat un cuţit. A revenit în stradă, deplasându-se în dreptul portierei din stânga faţă a autoturismului, unde se afla persoana vătămată, căreia i-a aplicat două lovituri cu cuţitul. Persoana vătămată a căzut la pământ, iar inculpatul a revenit pe terasă şi a pus cuţitul folosit la agresiune în coşul din care îl luase“, au mai reţinut procurorii.

Inculpatul a fost rimis în judecată în septembrie, anul trecut. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 23 aprilie.

Aproape un an de arest pentru tentativă de omor

Inculpatul a fost arestat preventiv pe 30 mai 2019. De atunci, instanța a tot prelungit mandatul emis pe numele acestuia. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi pe 26 martie. Tribunalul Dolj a dispus menținerea măsurii arestului preventiv față de inculpat. Hotărârea instanței a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova, instanță care s-a pronunțat ieri. Judecătorii craioveni au respins acțiunea inculpatului, așa că acesta va fi judecat în continuare în stare de arest preventiv. ”Respinge, ca nefondată, contestaţia declarată de inculpatul Olaru Marian. Definitivă”, se arată în hotărârea instanței.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS