19.6 C
Craiova
sâmbătă, 6 iunie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Un bărbat a murit în camera centralei Salii Polivalente

Un bărbat a murit în camera centralei Salii Polivalente

Un bărbat de 43 de ani a fost găsit decedat, marți dimineața, în camera centralei termice a Sălii Polivalente din Craiova. Se pare că bărbatul, angajat al RAADPFL Craiova, a decedat din cauza aburului produs de o avarie.

Potrivit polițiștilor doljeni, bărbatul a fost găsit decedat în vestiarul camerei centralei termice.

”Politistii din cadrul Sectiei 1 Craiova au fost sesizați cu privire la faptul că, din camera centralei Salii Polivalente din Craiova, iese abur. Politistii s-au deplasat la fata locului, iar cu sprijinul unui echipaj din cadrul ISU Dolj, s-a pătruns în interior. În vestiarul adiacent punctului termic a fost gasit decedat un bărbat de 43 de ani, din Craiova. Acesta era planificat să efectueze serviciul în locația respectivă. Din cercetarile efectuate, s-a stabilit că incidentul s-ar fi produs din cauza unei defecțiuni tehnice, în urma căreia apa fierbinte a fost împrăștiata în exterior. Acest lucru a determinat, totodată, apariția unei cantități mari de abur”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

Oamenii legii au mai explicat că a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea a trei infracțiuni. Este vorba de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate în munca si nerespectarea măsurilor de securitate în munca. De asemenea, a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale, în urma careia se va stabili cauza decesului.

Anchetă la Polivalentă

Cercetări în acest caz fac li inspectorii ITM Dolj. Aceștia urmează să stabilească în ce condiții și-a pierdut viața bărbatul de 43 de ani. ”Cazul a fost preluat de catre ITM Dolj, deoarece a fost un eveniment mortal produs în muncă. Cercetăm cauzele care au produs acest eveniment, precum și caracterul evenimentului”, au precizat pentru GdS reprezentanții ITM Dolj.

La rândul lor, reprezentanții RAADPFL au precizat că a fost dispusă o anchetă internă.

„Un tragic accident tehnic a avut loc în cadrul Sălii Polivalente din Craiova, aflată în administrarea RAADPFL Craiova, în noaptea de 23 spre 24 martie. Un angajat a murit în timp ce se afla la locul de muncă. Au fost anunțate instituțiile abilitate să intervină în cazul unor astfel de tragedii: Poliție, Salvare, Pompieri, Inspectoratul Teritorial de Muncă.
În acest moment se desfășoară o anchetă pentru stabilirea cauzelor care au dus la decesul angajatului nostru, cât și cauzele care au dus la defecțiunea tehnică”, a transmis RAADPFL Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Valentina vrea să meargă mai departe

O văd şi acum aşezată la birou....

ȘTIRI GdS

Ediția din 2020 a turneului de la Luxemburg a...

Ediţia din acest an a turneului de tenis de la Luxemburg, din circuitul WTA, care urma să aibă loc între 19 şi...

Proteste SUA: În Denver polițiștii nu au voie să...

O instanță a decis vineri ca poliția din Denver să înceteze să mai folosească împotriva manifestanților gaze lacrimogene, gloanțe din cauciuc și...

Valentina vrea să meargă mai departe

O văd şi acum aşezată la birou. A fost unul dintre studenții care au obţinut o bursă pe Fundaţia Gazetei şi a...

Weekend prelungit de Rusalii: Trafic aglomerat spre mare și...

Weekend-ul prelungit de Rusalii deja începe să producă efecte în trafic. Poliția Română a anunțat în această dimineață trafic aglomerat pe Autostrada...

Proteste SUA. Bărbat împins. 57 de polițiști din Buffalo...

Cincizeci şi şapte de poliţişti din Buffalo, New York, şi-au dat demisia, vineri, din trupele speciale de intervenţie după ce doi colegi...

Universitatea Craiova a primit licența să poată juca în...

FRF a anunțat astăzi că șapte echipe care au solicitat licența de participare în cupele europene, în ediția 2020-2021, au primit aviz...