Acasă Eveniment Atac cu vehicul în incinta unui terminal din Barcelona

Atac cu vehicul în incinta unui terminal din Barcelona

-

Doi indivizi au fost reţinuţi după ce au comis un atac cu vehicul în incinta unui terminal al Aeroportului din Barcelona, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate.

Un vehicul a pătruns forţat, vineri, în incinta Terminalului 1 al Aeroportului El Prat din Barcelona, autorităţile imobilizând doi cetăţeni albanezi, care au fost reţinuţi.

Indivizii au rostit sintagme de tip islamist în momentul imobilizării, dar autorităţile au stabilit că atacul nu este de tip terorist.

Atacul a avut loc în timp ce terminalul aeroportuar era aproape gol, în contextul restricţiilor de călătorie introduse din cauza pandemiei. Nicio persoană nu a fost rănită în incident.

Unitatea specială pirotehnică Tedax a comunicat, potrivit agenţiei Reuters, că în vehicul nu erau dispozitive explozive.

„A fost exclusă posibilitatea motivaţiei de tip terorist în cazul incidentului produs în Aeroportul El Prat. Doi suspecţi au fost reţinuţi. Este vorba de o infracţiune de drept comun“, a transmis Poliţia catalană, Mossos d’Esquadra.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS