9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSorina Pintea a fost arestata preventiv

Sorina Pintea a fost arestata preventiv

UPDATE, ora 20:20 Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a fost arestată de Tribunalul București pentru 30 de zile. Pintea fusese reținută de DNA în cursul dimineții de sâmbătă, fiind acuzată de luare de mită.

UPDATE, ora 15:20: Acuzaţii grave. Fiul Sorinei Pintea spune că denunţătorul mamei sale i-a dat alte patru tranşe de bani lui Liviu Pop

Fiul fostului ministru al Sănătăţii Sorina Pintea, Ionuţ Pintea, susţine că denunţătorul din dosarul mamei sale i-a spus că i-a dat alte patru tranşe de bani senatorului PSD Liviu Pop, acesta din urmă, recunoscând că a discutat cu Ionuţ Pintea, dar negând acuzaţiile care îi sunt aduse, infor,eaza Mediafax.

Sorina Pintea a fost retinuta pentru 24 de ore de DNA

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fostul ministru, actual manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, din judeţul Maramureş, Sorina Pintea ar fi primit mită pentru a acorda un contract de achiziţie publică.

„În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menţionată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect “proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie”, scrie Mediafax.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS