8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentModul pentru colectare selectivă, incendiat în Craioviţa Nouă

Modul pentru colectare selectivă, incendiat în Craioviţa Nouă

Pompierii doljeni au intervenit, duminică noapte, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins un modul pentru colectare selectivă a deşeurilor. Incendiul a avut loc în cartierul craiovean Craioviţa Nouă. Modulul a fost distrus în totalitate. După stingerea flăcărilor, pompierii doljeni au stabilit că incendiul a fost provocat. „Din primele verificări s-a constatat că a fost vorba de folosirea intenționată a sursei de aprindere de către o persoană necunoscută“, au precizat reprezentanţii ISU Dolj.

La rândul lor, poliţiştii doljeni au explicat că au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de distrugere. „În legatură cu incendiul izbucnit în cursul nopţii de dumincă spre luni, care a afectat un container situat în Craioviţa Nouă, politiştii desfăşoară cercetări în vederea lămuririi stării de fapt. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de distrugere prin incendiere“, spun poliţiştii doljeni.

Platformele pentru colectare selectivă înlocuiesc tomberoanele iglu

La sfârşitul anului trecut, Primăria Craiova a început înlocuirea tomberoanelor tip iglu, destinate colectării selective. Acestea lasă locul unor platforme supraterane închise. Pentru noile platforme destinate colectării selective, primăria a achiziţionat 33 de module. Fiecare modul are trei compartimente. Cel verde este pentru sticlă, cel galben este destinat metalului şi plasticului, iar cel albastru pentru hârtie şi carton.

Cele 33 de module au fost achiziţionate prin cumpărare directă de la o societate din localitatea Breaza, judeţul Prahova. Modulele au costat 105.270 de lei (22.266 de euro).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS