Acasă Eveniment Un bărbat căutat de autoritățile franceze pentru dezmembrarea de locomotive, găsit de...

Un bărbat căutat de autoritățile franceze pentru dezmembrarea de locomotive, găsit de polițiștii din Olt

-

Un bărbat căutat de autoritățile franceze pentru dezmembrarea de locomotive a fost găsit de polițiștii din Olt, a anunțat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Olt.

„Astăzi, 16 februarie 2020, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au depistat un bărbat, de 45 de ani, din municipiul Caracal, căutat de autoritățile franceze.

Pe numele bărbatului a fost emis mandat european de arestare. El este cercetat împreună cu alte persoane, pentru comiterea mai multor infracțiuni de furt pe teritoriul Franței”, informează IPJ Olt.

Prejudiciul total se estimează la aproximativ un milion de euro. Polițiștii au prezentat bărbatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a dispus reținerea pentru 24 ore.

Procurorii DIICOT au făcut, joia trecută, mai multe percheziţii la solicitarea autorităţilor franceze. Percheziţiile au fost făcute în Olt, Vâlcea, Cluj, Arad şi Giurgiu.
Au fost vizate mai multe persoane care au comis numeroase furturi în dauna companiei feroviare franceze. Românii erau specializaţi în furtul radiatoarelor de locomotive, care conţin aluminiu şi cupru.

Autorităţile franceze au cerut ajutorul procurorilor DIICOT pentru prinderea unor persoane care au comis peste 50 de furturi în dauna SNCF Franța (compania feroviară franceză).

ȘTIRI VIDEO GdS

Jurnal de antreprenor. SPIACT Craiova întâmpină sincope în aprovizionarea cu piese

Firma are 103 angajați și nu a întrerupt activitatea. Probleme apar la aprovizionarea cu diverse repere necesare în producție. „La produsele complexe, ca ale noastre, dacă lipsește o piesă nu putem face produsul“, a spus administratorul SPIACT.