10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Un tren de mare viteză a deraiat. Doi morţi, zeci de răniţi

(VIDEO) Un tren de mare viteză a deraiat. Doi morţi, zeci de răniţi

-

Două persoane au murit și alte zeci au fost rănite după ce un tren de mare viteză a deraiat în provincia italiană Lodi, joi dimineață, au declarat autoritățile italiene.

Accidentul s-a produs în orașul Casalpusterlengo, la aproximativ 30 de mile sud-est de Milano, în nordul țării. Cei doi conductori ai trenului au fost uciși și 28 de persoane au fost rănite, potrivit pompierilor italieni.

Echipele de urgență și pompierii se află la locul accidentului evaluând pagubele. Poliția de stat italiană care investighează accidentul a declarat că a fost la fața locului.

Potrivit rețelei feroviare italiene, trenul era pe traseu de la Milano la Salerno când a deraiat în apropiere de stația Livraga în jurul orei locale 5:30.
Traficul de trenuri a fost suspendat pe linia de mare viteză, iar trenurile din restul rețelei regionale circulă cu întârzieri severe, a declarat Rețeaua Feroviară italiană. Linia de mare viteză fusese inaugurată în 2008, iar viteza maximă pe care o ating trenurile pe această rută atinge valoarea de 300 km/h. Nu se cnoaște deocamdată viteza trenului afectat de accident.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Șapte percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia

DNA efectuează joi șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia...

ȘTIRI GdS