10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTrupurile lui Kobe Bryant şi ale celorlalte victime, recuperate

Trupurile lui Kobe Bryant şi ale celorlalte victime, recuperate

Salvamontiștii au recuperat cadavrele tuturor celor nouă victime ale accidentului de elicopter din apropiere de Los Angeles, în care a murit legenda NBA Kobe Bryant, a confirmat marți biroul de medicină legală.

Kobe Bryant şi fiica sa
Kobe Bryant şi fiica sa Giana


Trei cadavre au fost găsite duminică, chiar în ziua accidentului. Restul de șase au fost localizate pe măsură ce căutarea a fost reluată luni pe un teren accidentat.

Într-o declarație, oficialii au anunţat că rămășițele au fost „scoase de la locul accidentului și transportate la centrul științific criminalistic al departamentului” pentru examinare și identificare.

Bryant, în vârstă de 41 de ani, călătorea cu fiica sa, în vârstă de 13 ani, Gianna și alți șapte pasageri și echipaj, când S-Skyrsky S-76 s-a prăbuşit pe un teren accidentat, în ceața groasă din Calabasas, în nord-vestul Los Angeles.

Echipele continuă cercetăările la locul tragediei
Echipele continuă cercetăările la locul tragediei

În accident au mai murit:

  • John Altobelli, de 56 de ani, antrenor principal al echipei de baseball a Orange Coast College din sudul Californiei;
  • soția sa, Keri,
  • fiica lor, Alyssa, care a jucat pe aceeași echipă de baschet ca fiica lui Bryant;
  • Christina Mauser, antrenor de baschet pentru fete la o școală elementară din sudul Californiei.
  • Payton Chester,
  • împreună cu mama ei Sarah Chester.
  • pilotul, Ara Zobayan, de 50 de ani.
O altă tânără jucătoare Payton Chester şi mama sa au murit în accident
O altă tânără jucătoare Payton Chester şi mama sa au murit în accident
Pilotul Ara Zobayan avea 10 ani de experienţă
Pilotul Ara Zobayan avea 10 ani de experienţă

Compania Island Express Helicopters a declarat că pilotul are mai mult de 10 ani de experiență și a înregistrat mai mult de 8.000 de ore de zbor.
Ara Zobayan mai zburase cu Bryant și alte celebrități de mai multe ori înainte.
Zobayan a fost evaluat şi avea calificare să zboare şi în condiţii de ceață.

 Christina Mauser, antrenor de baschet pentru fete
Christina Mauser, antrenor de baschet pentru fete

Anchetatorii au spus că „lucrează activ” la identificarea rămășițelor individuale înainte de a anunța oficial apropiați, potrivit Daily Mail.

Semne de întrebare după accident

Campion NBA de cinci ori pentru singura sa echipă, LA Lakers, și dublu medaliat de aur olimpic, Bryant a fost considerat ca unul dintre cei mai mari jucători de baschet din istorie.
El călătorea cu elicopterul privat din Orange, unde locuia, la Academia de Sport Mamba din Thousand Oaks, unde fiica sa făcea pregătirea de joc.

Elicopterul lui Bryant a părăsit Santa Ana, zona Orange, la sud de Los Angeles, la puțin după ora 9 dimineața duminică, moment în care condițiile nu erau potrivite pentru zbor, potrivit Departamentului de Poliție din Los Angeles.
Anchetatorii vor rămâne la locul accidentului pe parcursul săptămânii pentru a colecta probe, în speranța de a găsi indicii despre ce a provocat accidentul care a uimit lumea.

Jennifer Homendy, membră a Consiliului Național pentru Siguranța Transporturilor, a descris scena accidentului drept „devastatoare”, cu părţi din epava elicopterului răspândite pe aproximativ 600 de metri.

Deși oficialii încă investighează cauza accidentului, mai mulți experți s-au întrebat de ce Zobayan a decolat, în ciuda condițiilor meteorologice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS