8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDoi studenţi, sub observaţie medicală după ce au revenit din China

Doi studenţi, sub observaţie medicală după ce au revenit din China

Doi studenţi ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” (AMGD) din Cluj-Napoca se află sub observaţie medicală după ce s-au întors în România în urma unor turnee efectuate în China, ţară afectată de epidemia cu coronavirus.

Potrivit unui comunicat al AMGD Cluj-Napoca, transmis luni, la solicitarea MEDIAFAX, un student care a fost în turneu cu Filarmonica „Banatul” din Timişoara este monitorizat medical de către un medic al Spitalului de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.

„Academia Naţională de Muzică confirmă faptul că un student al Facultăţii de Interpretare Muzicală a participat la turneul efectuat de Filarmonica din Timişoara în China, în perioada 3 decembrie 2019 – 20 ianuarie 2020. El a sosit miercuri, 22 ianuarie 2020, în Cluj–Napoca. Din informaţiile pe care le-am primit de la acesta, joi dimineaţa s-a prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase, unde i s-a comunicat că nu prezintă simptome ale infecţiei cu Coronavirus. Studentul este izolat la domiciliu timp de 14 zile, iar starea sa de sănătate este monitorizată de către un medic al Spitalului de Boli Infecţioase Cluj-Napoca”, se arată în comunicat.

De asemenea, o altă studentă a Academiei Naţionale de Muzică „Gheorghe Dima” s-a întors vineri, 24 ianuarie 2020, din China, unde a efectuat un turneu cu o orchestră din Bucureşti.

„Din informaţiile pe care le avem, aceasta a mers direct în localitatea de domiciliu, Braşov, pentru a-şi efectua analizele”, se mai arată în comunicatul AMGD Cluj-Napoca.

Un număr de 18 muzicieni ai Filarmonicii „Banatul” din Timişoara stau acasă timp de 10 zile ca măsură de prevenţie după ce s-au întors dintr-un turneu în China, în timpul căruia au cântat şi în oraşul Wuhan, unde a izbucnit epidemia de coronavirus.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS