20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCraiovean fără permis, oprit cu focuri de armă

Craiovean fără permis, oprit cu focuri de armă

Poliţiştii de la Secţia 4 Craiova au folosit armamentul pentru a prinde un tânăr de 20 de ani, care s-a urcat la volanul unui BMW deşi nu are permis de conducere. Înainte de a fi prins, tânărul a fost urmărit de poliţişti pe mai multe străzi din Craiova.

Poliţiştii doljeni au dispus, marţi, reţinerea unui craiovean de 20 de ani, acuzat de conducere fără permis. Tânărul este acuzat că, marţi dimineaţă, a condus un autoturism deşi nu are permis pentru nici o categorie de vehicule. Mai mult decât atât, craioveanul a fugit de poliţiştii care au încercat să-l tragă pe dreapta.
Oamenii au încercat să oprească autoturismul pe strada Nicolae Iorga, însă şoferul a accelerat.

Craiovean fără permis, oprit cu focuri de armă

„Întrucât conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalele efectuate, s-a procedat la urmărirea acestuia pe mai multe străzi, având în funcțiune semnalele acustice și luminoase ale autospecialei. În acest timp, conducătorul autoturismului a fost somat să oprească. Bărbatul de la volan a oprit pe strada Grigore Pleşoianu, unde a coborât din autoturism şi a încercat să-şi asigure scăparea prin fugă. În acel moment, unul dintre poliţişti a executat două focuri de avertisment în plan vertical, determinându-l pe bărbat să se oprească. Poliţiştii au identificat persoana de la volanul autoturismului, stabilind că este vorba despre un tânăr de 20 de ani, din Craiova. Acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule“, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Tot marţi, suspectul a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore. Tânărul este acuzat de conducere fără permis.

Şofer fugar, prins cu focuri de armă

Ultimul astfel de incident a avut loc în decembrie, în localitatea Segarcea. Poliţiştii au fost nevoiţi să tragă un foc de avertisment pentru a prinde un tânăr de 18 ani. Acesta conducea un autoturism neînmatriculat deşi nu are permis de conducere.

„Având în vedere faptul că persoana de la volanul autoturismului nu a oprit la semnalul regulamentar. S-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză pe DJ 561B, către comuna Drănic. La intrarea în localitate, a igorat din nou semnalul efectuat, de acestă dată, de poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Drănic. Persoana de la volanul autoturismului şi-a continuat deplasarea până în satul Padea, unde a pătruns pe un drum comunal, a oprit autoturismul și a încercat să îşi asigure scăparea prin fugă“, au explicat poliţiştii doljeni. Tânărul de 18 ani a fost prins abia după ce unul dintre poliţişti a tras un foc de avertisment în aer.

Minor prins conducând o maşină furată

În septembrie, anul trecut, oamenii legii au prins un minor de 17 ani, care conducea fără permis. În acest caz, oamenii legii au tras trei focuri de armă.
După ce l-au imibilizat pe suspect, poliţiştii au stabilit că acesta conducea un autoturism furat. Maşina fusese furată din parcarea unui bloc din cartierul Brazda lui Novac. De altfel, în maşina furată, poliţiştii au găsit mai multe bunuri sustrase din alte autoturisme, parcate în aceeaşi zonă.
Suspectul este cercetat pentru furt calificat, furt în scop de folosinţă şi conducere fără permis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS