16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentConcluzii în cazul prăbuşirii avionului ucrainean în Iran

Concluzii în cazul prăbuşirii avionului ucrainean în Iran


Specialiştii în aviaţie au formulat primele concluzii în cazul prăbuşirii avionului ucrainean în Iran.

Avionul Boeing 737-800 al companiei ucrainene International Airlines care s-a prăbuşit miercuri la Teheran a încercat să se întoarcă după ce s-a descoperit că avea o problemă, a transmis Organizaţia Aviaţiei Civile (CAO) din Iran. În raportul preliminar s-a menţionat că aeronava era în flăcări când se afla în aer, potrivit Reuters.

„Avionul a dispărut de pe radare la momentul când a atins o altitudine de 2.400 de metri. Pilotul nu a transmis niciun mesaj radio privind circumstanţe neobişnuite”, a precizat CAO în primul său raport al anchetei preliminare, publicat în noaptea de miercuri spre joi pe pagina sa de internet.

„Avionul, care se îndrepta iniţial spre vest pentru a ieşi din zona (aeriană) a aeroportului, a făcut dreapta după apariţia unei probleme şi era pe drumul de întoarcere spre aeroport în momentul prăbuşirii”, în urma căreia au murit cei 176 de pasageri şi membri ai echipajului, a adăugat CAO.

Aeronava, care zbura spre Kiev şi care avea la bord 176 de persoane, în special iranieni şi iranino-canadieni, s-a prăbuşit la scurt după decolarea de pe Aeroportul Imam Khomeini de la Teheran.

Potrivit unor martori de la sol şi dintr-un alt avion aflat în trecere la mare altitudine, citaţi în raportul Organizaţiei Civile Aeriene din Iran, avionul era în flăcări când încă se afla în aer, iar incendiul s-a intensificat.

Aeronava Boeing, care era în funcţiune doar de trei ani şi care avusese ultima verificare programată la 6 ianuarie, a întâmpinat o problemă tehnică imediat după decolare. Raportul nu precizează care a fost defecţiunea. Totuşi, o sursă canadiană din domeniul securităţii a declarat pentru Reuters că există dovezi că unul dintre motoarele avionului fusese supraîncălzit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS