17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentHoţul manierat de la BRD a rămas neidentificat

Hoţul manierat de la BRD a rămas neidentificat

-

Poliţiştii doljeni nu au reuşit încă să-l identifice pe bărbatul care a jefuit o agenţie BRD din centrul municipiului Craiova, pe 25 ianuarie 2019.
În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se observă că suspectul s-a şters pe picioare înainte de jaf. Acesta este şi motivul pentru care a fost „botezat“ hoţul manierat. Bărbatul a reuşit să plece cu suma de 16.000 de lei.

A trecut aproape un an de când un bărbat mascat jefuia o agenţie BRD din centrul Craiovei. Se întâmpla ziua, în jurul orei 14.00.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, jaful a fost anunţat prin 112 în după-amiaza zilei de 25 ianuarie, în jurul orei 14.30.

„Am fost sesizați cu privire la faptul că într-o agenție bancară din Craiova a pătruns o persoană cu faţa acoperită. Sub amenințarea unui obiect ce părea a fi pistol, și-a însușit o sumă de bani din casierie, după care a dispărut într-o direcție necunoscută“, au precizat atunci oamenii legii.

În agenţia bancară se aflau două angajate, asupra cărora nu au fost exercitate acte de violență, au mai explica poliţiştii. În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere s-a putut observa că, atunci când a intrat în agenţia bancară, suspectul s-a şters pe picioare la intrare. După câţiva paşi, bărbatul a dus mâna spre buzunarul hainei. Cel mai probabil, acesta a fost momentul în care bărbatul a scos pistolul.

După primele cercetări s-a stabilit că atacatorul a furat din casierie aproximativ 20.000 de lei. Ulterior, banca a comunicat că suma furată a fost de 16.000 de lei.

Hoţul manierat, de negăsit

Întrebaţi dacă l-au identificat pe bărbat, poliţiştii doljeni au explicat că încă fac cercetări pentru identificarea autorului.

Hoţul manierat de la BRD a rămas neidentificat.
Hoţul manierat de la BRD a rămas neidentificat

„Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată şi desfăşoară activităţi pentru identificarea persoanei în cauză“, au explicat oamenii legii.

Potrivit Codului Penal, tâlhăria calificată reprezintă tâlhăria săvârşită în mai multe împrejurări, cum ar fi prin folosirea unei arme ori substanţe explozive sau de o persoană mascată, tâlhăria comisă în timpul nopţii sau prin violare de domiciliu sau sediu profesional. Tâlhăria calificată se pedepseşte cu închisoarea de la trei la zece ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiova: Doi tineri, reținuți pentru vânzarea de substanțe psihoactive

Doi tineri au fost reținuți pentru vânzarea de substanțe...

ȘTIRI GdS