5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(Video) Bancă jefuită de un hoţ manierat şi înarmat

(Video) Bancă jefuită de un hoţ manierat şi înarmat

O agenţie BRD din centrul municipiului Craiova a fost jefuită vineri, în plină zi, de un bărbat mascat şi înarmat cu un pistol. Până ieri, poliţiştii craioveni nu reuşiseră să stabilească identitatea bărbatului, iar BRD nu comunicase suma exactă cu care a fugit atacatorul.
Agenţia jefuită este situată pe strada Fraţii Goleşti, la parterul blocului M18C, în centrul municipiului.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, jaful a fost anunţat prin 112 vineri după-amiază, în jurul orei 14.30. „Am fost sesizați cu privire la faptul că într-o agenție bancară din Craiova a pătruns o persoană cu faţa acoperită, care, sub amenințarea unui obiect ce părea a fi pistol, și-a însușit o sumă de bani din casierie, după care a dispărut într-o direcție necunoscută“, au precizat oamenii legii.
În momentul jafului, în agenţia bancară se aflau decât două angajate, asupra cărora, mai spun poliţiştii, nu au fost exercitate acte de violență. În imaginile video surprinse de o cameră de supraveghere se observă cum suspectul intră în agenţia bancară, se şterge pe picioare la intrare, după care duce mâna spre buzunarul hainei, cel mai probabil pentru a scoate pistolul.
După primele cercetări s-a stabilit că atacatorul a furat din casierie aproximativ 20.000 de lei, însă banca urmează să comunice exact care a fost suma sustrasă.

Dosar pentru tâlhărie calificată

Poliţiştii doljeni au mai precizat că se fac cercetări pentru identificarea autorului, dar şi că a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.
„Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată şi desfăşoară activităţi pentru identificarea persoanei în cauză. Valoarea exactă a prejudiciului va fi comunicată de către partea vătămată“, au mai explicat oamenii legii.
Potrivit Codului Penal, tâlhăria calificată reprezintă tâlhăria săvârşită în mai multe împrejurări, cum ar fi prin folosirea unei arme ori substanţe explozive sau de o persoană mascată, tâlhăria comisă în timpul nopţii sau prin violare de domiciliu sau sediu profesional. Tâlhăria calificată se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS