12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentEvacuari masive in Australia, unde incendiile sunt tot mai violente. Milioane de animale au murit

Evacuari masive in Australia, unde incendiile sunt tot mai violente. Milioane de animale au murit

Arde Planeta! Suntem martorii unei apocalipse, in Australia! Flacarile continua sa distruga perimetre largi in Australia, unde situatia e agravata de temperaturile record, de peste 48 de grade pentru unele zone, potrivit Ziare.com.

Zeci de mii de oameni isi parasesc locuintele, iar locuitorii orasului Sidney sunt rugati sa consume riguros electricitatea.

Temperaturile au depasit sambata 40 de grade Celsius. Iar vanturile puternice au alimentat sute de incendii, cele mai multe scapate de sub control. Metropola Sydney s-a confruntat cu temperaturi record, 48,9 grade Celsius fiind inregistrate in suburbia vestica Penrith.

Dupa temperaturi extreme urmeaza vanturi puternice

Prognozele indica vanturi puternice si temperaturi ridicate pana seara, a declarat seful pompierilor din New South Wales, Shane Fitzsimmons.

Cel mai populat oras al Australiei, Sydney, se confrunta cu intreruperi de energie electrica. Aceasta se intampla dupa distrugerea de catre incendii a doua statii electrice. Sydney are cu peste cinci milioane de locuitori in zona metropolitana. In acest context, autoritatile au solicitat rezidentilor sa reduca consumul de electricitate.

La Canberra, temperaturile au atins 44 de grade de grade Celsius, o valoare fara precedent, potrivit unui purtator de cuvant al serviciilor meteorologice australiene, care au avertizat totodata ca in cele doua orase temperaturile ar putea continua sa creasca.

Incendiu la sud-vest de Sydney

Mai multe mesaje de avertizare au fost emise sambata in toata tara, unul dintre acestea referindu-se la un incendiu la sud-vest de Sydney care ar putea ajunge la periferia orasului.

Starea de urgenta a fost declarata in sud-estul Australiei, cea mai populata regiune a tarii, iar vineri autoritatile au emis un ordin de evacuare pentru peste 100.000 de persoane din trei state australiene.

Cangur carbonizat in incendiile din Australia

Milioane de animale au murit in incendii

Milioane de animale au murit in incendii. Fauna salbatica din Australia, renumita in special pentru koala si canguri, va avea nevoie de cateva decenii pentru a-si reveni. Fauna a fost distrusa de incendiile de vegetatie care continua sa devasteze continentul, relateaza AFP, preluata de Ziare.com.

Canguri inspaimantati de iminenta incendiilor in habitatul lor

Pe internet circula zeci de fotografii si filmulete cu animalel carbonizate in urma incendiilor din Australia. Precum si cu canguri care incearca sa fuga din fata flacarilor.

Australia a chem,at 3.000 de militari rezervisti sa ajute in lupta impotriva incendiilor. De la inceputul incendiilor, o suprafata de doua ori cat cea a Belgiei a fost mistuita de flacari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS