3.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 februarie, 2023
Știri de ultima orăEvenimentExecutorul Drăgoi, adus de la Iaşi în arestul IPJ Dolj

Executorul Drăgoi, adus de la Iaşi în arestul IPJ Dolj

Ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale au plecat, ieri, la Iaşi, pentru a-l ridica pe executorul judecătoresc Mihai Drăgoi. Acesta din urmă era dat în urmărire internaţională în baza unui mandat de arestare în lipsă. A fost prins de poliţişti la Iaşi, în urma unei acţiuni a ofiţerilor BCCO. Drăgoi este cercetat pentru comiterea a 29 de infracţiuni, cele mai multe de înşelăciune.

Executorul judecătoresc Mihai Drăgoi a fost arestat în lipsă în martie, printr-o hotărâre a Curţii de Apel Craiova. Ulterior, bărbatul a fost dat în urmărire la nivel naţional şi internaţional. Nu a fost prins în afara ţării, ci la Iaşi.

Drăgoi face obiectul unui dosar întocmit de procurorii craioveni. În acest dosar este acuzat de comiterea a 29 de infracţiuni. Este vorba de înşelăciune şi delapidare, dar şi de abuz în serviciu şi fals în declaraţii.
Anchetatorii susţin că Mihai Drăgoi ar fi comis infracţiunile între anii 2015 – 2018. Asta atât în calitate de executor judecătoresc, cât şi ca persoană fizică.

„În calitate de executor judecătoresc, în cadrul unor dosare de executare, a întocmit acte nelegale de executare. A atestat că anumite persoane fizice au depus sume de bani, cu titlu de preţ/avans preţ, pentru cumpărarea unor imobile aflate în procedura de executare – cu menţiunea că unul şi acelaşi imobil, ce făcea obiectul executării silite, a fost înstrăinat mai multor persoane vătămate, fără însă a distribui preţul creditorilor din dosarele de executare“, au reţinut procurorii craioveni.

Zeci de persoane păgubite

Acelaşi Mihai Drăgoi mai este acuzat că, „în calitate de persoană fizică, dar folosindu-se de calitatea sa de executor judecătoresc şi fost procuror, a încheiat cu diverse persoane fizice promisiuni notariale bilaterale de vânzare-cumpărare. Prin acestea promitea să le vândă imobile situate în Craiova, asupra cărora urma să dobândească dreptul de proprietate în baza unor alte promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare încheiate de el cu proprietarul SC ST SRL“, au mai explicat anchetatorii.

Problema a fost că unul şi acelaşi imobil a fost promis de inculpat mai multor persoane. Mai mult decât atât, a şi încasat preţul imobilului cu pricina de la mai multe persoane.
Prejudiciul total ar fi de 8.293.171 lei (circa 1.700.000 euro). În acest dosar au calitatea de părţi vătămate un număr de 32 de persoane.

Executorul Drăgoi, prins la Iaşi

În timpul anchetei, executorul Drăgoi ar fi plecat din ţară. Acesta este şi motivul pentru care procurorii craioveni au cerut şi obţinut, pe 21 martie, arestarea inculpatului pentru 30 de zile.

În septembrie, poliţiştii doljeni erau încă în căutarea inculpatului. „În baza mandatului de arestare în lipsă emis de Curtea de Apel Craiova, persoana în cauză a fost pusă în urmărire la nivel naţional şi internaţional. Se desfăşoară activităţi în vederea depistării persoanei căutate“, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Drăgoi a fost prins miercuri seara, în Iaşi, în urma unei acţiuni a ofiţerilor de criminalitate organizată. Potrivit unor surse judiciare, joi după-amiază, ofiţeri ai Serviciului de Investigaţii Criminale au plecat la Iaşi pentu a-l ridica pe bărbat. Potrivit procedurii, inculpatul va fi dus la Curtea de Apel Craiova pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS