8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentExecutorul Drăgoi nu se dă prins

Executorul Drăgoi nu se dă prins

Arestat în lipsă încă de pe 21 martie, executorul judecătoresc Mihai Drăgoi este de negăsit. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, Drăgoi a fost dat în urmărire națională și internațională şi este căutat în continuare de poliţişti. Bărbatul este cercetat pentru comiterea a 29 de infracţiuni, cele mai multe de înşelăciune.

Executorul judecătoresc Mihai Drăgoi este acuzat de comiterea a 29 de infracţiuni. Este vorba de înşelăciune şi delapidare, dar şi de abuz în serviciu şi fals în declaraţii.
Anchetatorii susţin că Mihai Drăgoi ar fi comis infracţiunile între anii 2015 – 2018. Asta atât în calitate de executor judecătoresc, cât şi ca persoană fizică.

„În calitate de executor judecătoresc, în cadrul unor dosare de executare, a întocmit acte nelegale de executare. A atestat că anumite persoane fizice au depus sume de bani, cu titlu de preţ/avans preţ, pentru cumpărarea unor imobile aflate în procedura de executare – cu menţiunea că unul şi acelaşi imobil, ce făcea obiectul executării silite, a fost înstrăinat mai multor persoane vătămate, fără însă a distribui preţul creditorilor din dosarele de executare“, au reţinut procurorii craioveni.

32 de persoane păgubite de executorul Drăgoi

Mihai Drăgoi mai este acuzat că, „în calitate de persoană fizică, dar folosindu-se de calitatea sa de executor judecătoresc şi fost procuror, a încheiat cu diverse persoane fizice promisiuni notariale bilaterale de vânzare-cumpărare. Prin acestea promitea să le vândă imobile situate în Craiova, asupra cărora urma să dobândească dreptul de proprietate în baza unor alte promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare încheiate de el cu proprietarul SC ST SRL“, au mai explicat anchetatorii.

Problema a fost că unul şi acelaşi imobil a fost promis de inculpat mai multor persoane. Mai mult decât atât, a şi încasat preţul imobilului cu pricina de la mai multe persoane.

Anchetatorii au mai explicat că „prejudiciul total creat prin activitatea infracţională, desfăşurată de inculpatul D.M., se ridică la suma de aproximativ 8.293.171 lei (circa 1.700.000 euro), fiind prejudiciate 32 de persoane vătămate“.
În timpul anchetei, executorul Drăgoi ar fi plecat din ţară. Acesta este şi motivul pentru care procurorii craioveni au cerut şi obţinut, pe 21 martie, arestarea inculpatului pentru 30 de zile.

Executorul Drăgoi nu se dă prins

Întrebaţi dacă au reuşit să dea de urma executorului Mihai Drăgoi, poliţiştii doljeni spun că este dat în urmărire. Acelaşi lucru spuneau oamenii legii şi în mai, când GdS a întrebat acelaşi lucru. „În baza mandatului de arestare în lipsă emis de Curtea de Apel Craiova, persoana în cauză a fost pusă în urmărire la nivel naţional şi internaţional. Se desfăşoară activităţi în vederea depistării persoanei căutate“, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS