27 C
Craiova
luni, 6 iulie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Şi-a incendiat vecina, crezând că e vrăjitoare

Şi-a incendiat vecina, crezând că e vrăjitoare

Procurorii doljeni au cerut şi obţinut arestarea unui bărbat din comuna Pleniţa, acuzat de omor calificat. Sâmbătă, bărbatul a bătut şi incendiat o vecină, o femeie de 83 de ani. În faţa anchetatorilor, suspectul a declarat că a ucis bătrâna pentru că era… vrăjitoare. Bărbatul a mai susţinut că, tot sâmbătă, şi-a ucis şi mama. Femeia a fost găsită decedată în locuinţa sa.

Sâmbătă, în jurul orei 11.30, polițiștii din Pleniţa au fost sesizați despre faptul că o femeie a fost găsită fără viaţă, în curtea unui vecin. Oamenii legii au mers la
adresa indicată şi au stabilit că cele sesizate se confirmă. În curtea unui bărbat de 43 de ani a fost găsită, carbonizată, o femeie de 83 de ani.

În locuinţa bărbatului a fost găsită decedată şi mama acestuia, o femeie de 64 de ani.
Cercetările au fost preluate de un procuror criminalist, care a stabilit că femeia de 83 de ani a fost ucisă de bărbat. După ce a fost lovită cu picioarele, când încă trăia, victima a fost incendiată.
„Din actele medicale aflate la dosarul cauzei, rezultă că inculpatul i-a aplicat victimei mai multe lovituri şi s-a urcat cu picioarele pe cavitatea toracică a acesteia. Apoi a incendiat-o de vie cu benzină, acţiunea flăcării provocându-i decesul prin carbonizare”, au reţinut anchetatorii.
Femeia de 83 de ani era vecină şi rudă de gradul IV cu bărbatul de 43 de ani.

Şi-a incendiat vecina, crezând că e vrăjitoare

Tot sâmbătă, suspectul a fost adus la Craiova, la audieri. În faţa procurorilor, bărbatul a explicat că a ucis femeia de 83 de ani pentru că era vrăjitoare.

„Inculpatul a recunoscut faptul că a ucis-o pe victimă în contextul unui conflict spontan generat de faptul că o bănuia a fi „vrăjitoare”, prin lovituri repetate aplicate cu picioarele în zona toracelui. Apoi ar fi luat o sticlă de benzină şi a incendiat-o pe aceasta în curte. Inculpatul a declarat că ar fi agresat-o şi pe mama sa, însă până la data emiterii prezentului referat nu au fost găsite suficiente elemente de fapt care să confirme această afirmaţie”, au mai precizat anchetatorii.

Aceştia din urmă aşteaptă rezultatul necropisie pentru a stabili în ce condiţii a decedat mama inculpatului.

Arestat preventiv pentru omor calificat

Suspectul a fost reţinut sâmbătă, iar duminică, după o noapte petrecută în arest, a fost dus la instanţă cu propunere de arestare preventivă.
Instanţa a admis solicitare procurorilor şiu a dispus arestarea inculpatului.

„Dispune arestarea preventivă a inculpatului Gae Constantin Cristian pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 08.12.2019 şi până la data de 06.01.2020, inclusiv. Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de inculpat prin apărător de luare a unei alte măsuri preventive faţă de inculpat, respectiv arestul la domiciliu”, se arată în hotărârea Tribunalului Dolj. Inculpatul poate formula contestaţie la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Technovation Girls: O echipă din România câștigă titlul de...

Echipa GirlEsc, formată din 5 eleve din București, a obținut Premiul Regional acordat Europei în cadrul competiției internaționale de tehnologie Technovation Girls,...

Mehedinți: Acțiuni în cadrul campaniei „Vacanță în siguranță!”

O nouă acțiune în cadrul campaniei de informare și prevenire „Vacanță în siguranță!” s-a desfășurat în localitatea Ponoarele din județul Mehedinți.

Antreprenori români care fac roboți – 2,5 milioane dolari,...

Trei tineri antreprenori români, care și-au deschis un startup de roboți autonomi în Marea Britanie, au obținut acum o finanțare de 2,5...

Mehedinți: A murit după ce a fost prinsă sub...

O femeie de 59 de ani din Șvinița, Mehedinți, și-a pierdutt viața astăzi, după ce tractorul în care se afla s-a răsturnat...

Prognoza pe următoarele două săptămâni în Oltenia, la munte...

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza pe următoarele două săptămâni, 6 - 19 iulie. Un regim termic...

Calendarul privind mobilitatea personalului didactic 2020 a fost reactualizat

Calendarul privind mobilitatea personalului didactic din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021 a fost reactualizat prin ordin de ministru.