10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentRazie cu poliţişti francezi la traficanţii de droguri

Razie cu poliţişti francezi la traficanţii de droguri

Ofiţerii de combatere a criminalităţii organizate au făcut, miercuri, mai multe percheziţii în şase judeţe, printre care Mehedinţi şi Caraş-Severin. Au fost vizaţi membrii unei grupări care se ocupa cu traficul de droguri pe ruta Spania-Franța-Europa de Vest.
La percheziţii au participat şi ofiţeri de poliţie francezi, care deja au arestat o parte dintre traficanţi.

Procurorii DIICOT spun că acţiunea de miercuri are legătură cu una a autorităţilor franceze, din cursul anului trecut. Au fost arestate zece persoane în Franţa şi au fost confiscate peste 5,5 tone de canabis.

„În fapt, s-a reținut că, în perioada aprilie-iunie 2018, o grupare internațională de trafic de droguri, formată și din cetățeni români, care ar fi acționat pe ruta Spania-Franța-Europa de Vest, a fost destructurată de autoritățile franceze în anul 2018. În urma acțiunilor din Franța, zece persoane au fost arestate și au fost capturate peste 5,5 tone de cannabis“, au precizat procurorii DIICOT.

Ancheta a mers mai departe, iar săptămâna acesta, poliţiştii francezi au venit după membrii români ai grupării. Oamenii legii au mai precizat că este vorba de un grup infracţional, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, import/export de droguri de risc și spălare de bani.

Razie cu poliţişti francezi la traficanţii de droguri

Potrivit anchetatorilor, în cursul zilei de miercuri, au fost efectuate 12 percheziţii la domiciliile suspecţilor. Percheziţiile au fost făcute în judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin, Arad, Alba, Argeș și Suceava. La acţiune au participat procurori DIICOT din cele şase judeţe, dar şi poliţişti francezi.

„În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 24 de telefoane mobile, mai multe înscrisuri privind diferite transporturi de mărfuri, diferite documente de proprietate ale unui imobil și ale unor autocamioane, precum și 28 de înscrisuri și recipise. În cauză, au fost puse în executare şapte mandate de aducere și trei mandate europene de arestare. La activități au participat și patru ofițeri de poliție francezi și ofițerul de legătură francez la București. Delegația franceză a luat parte punctual la activitățile ce se au fost efectuate pe raza județelor Caraș-Severin și Mehedinți“, au mai precizat anchetatorii.

La percheziţii au participat şi ofiţerii Birourilor de Combatere a Criminalității Organizate din cele şase judeţe.

Droguri trimise din Spania printr-o firmă de curierat

În martie, procurorii DIICOT au confiscat aproape 3,5 kg de canabis. Drogurile au fost trimise din Spania şi urma să fie vândute în Craiova.

„Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate din Craiova, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au descoperit și indisponibilizat 3,4 kilograme de cannabis şi 80 de grame de rezină de cannabis (haşiş). Drogurile ar fi fost destinate pieţei din Craiova, urmând a fi valorificate către diverşi consumatori, contra unor sume cuprinse între 70 şi 100 de lei/gram”, au precizat oamenii legii. Ulterior, anchetatorii au cerut şi obţinut arestarea în lipsă a doi craioveni.

SursaDIICOT

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS