20 C
Craiova
duminică, 31 mai, 2020
Știri de ultima oră Actualitate 24 de irakieni şi sirieni, călăuziţi de un sârb, opriţi la frontieră

24 de irakieni şi sirieni, călăuziţi de un sârb, opriţi la frontieră

-

Poliţiştii de frontieră din Oraviţa – judeţul Caraş Severin au depistat 24 de irakieni şi sirieni, călăuziţi de un sârb, care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul unei călăuze sârbe. Cetăţeanul sârb a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Ieri, poliţiştii de frontieră din Oravița – judeţul Caraş Severin au oprit, în localitatea Forotic, un microbuz înmatriculat în România, condus de un cetățean sârb, în vârstă de 51 ani.

În urma verificării mijlocului de transport, s-a constatat că în interior se aflau 24 de persoane care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, fapt pentru care toţi au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei 24 de pasageri sunt cetățeni din Irak şi Siria, dintre care 22 de adulţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 48 de ani şi doi minori, de trei respectiv 15 ani.

Cetăţenii străini au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, fiind apoi preluaţi de cetăţeanul sârb din apropierea graniţei cu statul vecin, intenţionând să ajungă într-o ţară din vestul Europei cu ajutorul şoferului sârb.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat cu privire la cei 24 de cetăţeni din Irak şi Siria. Cetăţeanul sârb, cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Fotbaliștii din Premier League sunt apți! Testele Covid-19 au...

Toate testele de depistare a infecţiei cu virusul Covid-19 efectuate în Premier League în ultima săptămâna au dat rezultate negative, informează Agerpres.

O magazie cu lemne din Piatra-Olt a luat foc

Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit în orașul Piatra-Olt, pentru...

Olt: Agent economic, amendat cu 35.000 de lei

La data de 31 mai 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Olt,...