9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentIncendiu pe Dunăre produs de o barjă încărcată cu bauxită

Incendiu pe Dunăre produs de o barjă încărcată cu bauxită

Pompierii brăileni au fost solicitați să intervină la un incendiu produs de o barjă încărcată cu bauxită. Barja circula pe Dunăre și se afla între localitățile Chiscani și Tichilești.

Mai mulți marinari de la bordul împingătorului au fost transferați la bordul vasului militar. Marinarii militari au intervenit, miercuri, în jurul orei 12.30, în ajutorul unei nave-împingător cuprinsă de flăcări, în apropiere de Brăila.

Pompierii de la ISU Dunărea Brăila intervin cu 3 Autospeciale de Stingere cu Apă și Spumă, două bărci ale scafandrilor și o Ambulanță SMURD. În sprijin a intervenit și o navă a Flotilei Brăila și Poliția de Frontieră și un împingător.

Nu se înregistrează victime. Echipajul a fost evacuat de la bordul barjei. Se acționează și de pe mal și de pe apă. Incendiul nu s-a extins încă la minereu, potrivit Realitatea.net.

Militari din Fortele Navale Române, aflati pe vedeta blindată Smârdan care se întorcea de la exercițiul „Danube Protector”, acordă primul ajutor și acționează pentru limitarea incendiului izbucnit la bordul împingătorului SIDEX 2 , una dintre cele șase nave ale unui convoi al NAVROM Galați, în amonte de Brăila, în zona localității Gropeni. O parte a echipajului SIDEX 2 a fost transferat la bordul vedetei blindate care a ajuns prima la locul incidentului pentru acordarea de îngrijiri medicale. Vedeta blindată, împreună cu nava Rovinari și cu echipajul navei SIDEX 1 acționează pentru limitarea efectelor incendiului.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS