10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentRăniţi de o maşină răsturnată în staţia de tramvai

Răniţi de o maşină răsturnată în staţia de tramvai

Trei persoane care aşteptau tramvaiul în staţie au fost rănite, ieri, de o maşină scăpată de sub control. Este vorba de un Volkswagen Golf, care s-a răsturnat în staţia de tramvai după ce a încercat să evite tamponarea cu un Opel, susţin poliţiştii doljeni. Accidentul s-a produs pe Calea Bucureşti, în zona Institut, în jurul orei 12.00.

Poliţiştii doljeni au stabilit că un şofer de 21 de ani a încercat să evite o tamponare şi s-a răsturnat în staţia de tramvai. Trei pietoni şi şoferul de 21 de ani au fost răniţi în urma accidentului.

„Un bărbat conducea un autoturism pe strada Petre Ispirescu, a virat dreapta și nu a acordat prioritate de trecere unui alt autoturism, care circula regulamentar pe Calea București. Pentru a evita impactul, conducătorul autoturismului care circula pe Calea București a tras de volan și a intrat pe scuar, accidentând trei pietoni“, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Pompierii doljeni au trimis la locul accidentului mai multe ambulanţe SMURD, care au preluat persoanele rănite şi le-au transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova.

Răniţi de o maşină răsturnată în staţia de tramvai

Au fost rănite trei persoane din staţia de tramvai, dar şi şoferul autoturismului răsturnat, un tânăr de 21 de ani, din comuna Apele Vii. Reprezentanţii ISU Dolj au precizat că, din fericire, nicio persoană nu a suferit leziuni care să-i pună viaţa în pericol.

La Spitalul de Urgenţă Craiova au fost transportate patru persoane.

Pe numele şoferului care a provocat accidentul, un craiovean de 59 de ani, a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Accident asemănător pe Calea Severinului

Un accident asemănător a avut loc în urmă cu câţiva ani, pe Calea Severinului din Craiova. Oamenii legii au stabilit că accidentul a fost provocat de un craiovean de 26 de ani. Acesta conducea un Mercedes pe strada Pelendava. La intersecţia cu Calea Severinului, şoferul a virat dreapta, după care a pierdut controlul direcţiei. Maşina scăpată de sub control a lovit cinci persoane dintre cele care se aflau pe refugiul din staţia de tramvai. Imediat după producerea accidentului rutier, atât şoferul Mercedesului, cât şi pasagerii acestuia au coborât din maşină şi au fugit.

Răniţi de o maşină răsturnată în staţia de tramvai
Răniţi de o maşină răsturnată în staţia de tramvai

În urma accidentului au fost rănite cinci persoane, toate fiind transportate la Spitalul de Urgenţă Craiova. Cel mai grav a fost rănită o femeie de 61 de ani, care s-a ales cu un picior rupt. Accidentul a fost surprins de camerele video montate în intersecție, iar în urma vizionării acestora și a cercetărilor, ofiţerii de la Rutieră au stabilit că şoferul a pierdut controlul maşinii şi a provocat accidentul rutier din cauza vitezei excesive cu care circula. Craioveanul de 26 de ani a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală din culpă.

Siguranţa călătorilor, amânată de Primăria Craiova

În mai 2016, imediat după reluarea circulaţiei tramvaiului, GdS a sesizat faptul că peroanele de pe Calea Bucureşti au probleme. Remintim că peroanele au fost relocate în cadrul unui proiect cu fonduri europene. Proiectul a vizat şi reabilitarea străzii Calea Bucureşti. Noile refugii erau prea înguste, iar distanţa dintre peron şi scara vagonului era prea mare. De asemenea, peroanele nu aveau prevăzute garduri de protecţie pentru călători.
La sesizarea GdS, ADR Sud-Vest Oltenia a solicitat primăriei să refacă peroanele şi să monteze garduri de protecţie. Primăria a comunicat că, în 2017, va căuta surse de finanţare pentru „modificarea şi echiparea peroanelor de tramvai cu garduri pentru protecţia călătorilor aflaţi în staţie“. De atunci au trecut trei ani şi nu s-a schimbat nimic.

Adăposturi modulare pentru călători

La începutul lunii noiembrie, SC RAT SRL Craiova a demarat procedura pentru achiziţia unor adăposturi modulare pentru pasageri. În total, 22 de staţii de aşteptare a tramvaiului vor fi reamenajate. Totuşi, nici de data aceasta nu vor fi montate garduri de protecţie. Potrivit caietului de sarcini, adăposturile modulare ar avea şi rolul de a proteja călătorii de autoturisme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS