13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSuspendare pentru şoferul care a accidentat cinci persoane

Suspendare pentru şoferul care a accidentat cinci persoane

http:http://www.youtube.com/watch?v=k401JVWTUgc

Judecătoria Craiova l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pe tânărul care, pe 6 martie, a lovit cu o „englezoaică“ cinci persoane care se aflau pe refugiul unei staţii de tramvai de pe strada Calea Severinului din Bănie

Craioveanul Dumitru Preda, de 23 de ani, a fost arestat preventiv pe 7 martie, fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, după ce, în urmă cu o zi, a lovit cinci pietoni cu maşina pe care o conducea.
Potrivit poliţiştilor doljeni, pe 6 martie, Preda conducea un Mercedes înmatriculat în Marea Britanie pe strada Pelendava, iar la intersecţia cu Calea Severinului a virat dreapta, după care a pierdut controlul direcţiei. Maşina scăpată de sub control a lovit cinci persoane dintre cele care aşteptau tramvaiul în staţie, după care a intrat într-un VW Jetta care era oprit la semafor, pe sensul celălalt de mers. Imediat după producerea accidentului rutier, şoferul Mercedesului a coborât din maşină şi a fugit. Cele cinci persoane lovite de Mercedesul condus de Preda – Gheorghiţă Nica, de 61 de ani, Ana Licuţ, de 56 de ani, Marius Răduţ, de 33 de ani, şi doi minori de 16 ani – au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde medicii au stabilit că cel mai grav a fost rănită Gheorghiţă Nica, având un picior rupt. În ciuda faptului că au fost lovite în plin de autoturism, după cum se vede în imaginile surprinse de o cameră de supraveghere, celelalte victime au suferit leziuni uşoare, care nu le-au pus viaţa în pericol.
După o oră de la producerea accidentului, Dumitru Preda s-a prezentat la sediul Biroului Rutier Craiova şi a declarat în faţa poliţiştilor că a fugit pentru că i-a fost frică să nu fie bătut de trecători şi de ceilalţi participanţi la trafic. În urma cercetărilor, ofiţerii de la Rutieră au stabilit că şoferul a pierdut controlul maşinii şi a provocat accidentul rutier din cauza vitezei excesive cu care circula. La sfârşitul lunii martie, Preda a fost trimis în judecată, iar după trei luni a şi fost condamnat.

Cinci victime – trei ani cu suspendare

În faţa instanţei, Dumitru Preda a apelat la prevederile Legii Micii Reforme în Justiţie, care aduce o micşorare cu o treime a limitelor pedepsei dacă inculpatul recunoaşte faptele aşa cum au fost consemnate de procurori în rechizitoriu.
Inculpatul a primit trei pedepse pentru vătămare corporală din culpă (una de un an şi opt luni şi două a câte un an) şi una de trei ani de închisoare pentru părăsirea locului accidentului, acesta urmând să o execute pe cea mai grea. În final, judecătorii au dispus suspendarea pedepsei şi eliberarea din arest a inculpatului.
În ceea ce priveşte eventualele daune morale şi materiale pe care Preda trebuie să le achite părţilor civile, judecătorii au dispus judecarea într-un dosar separat. Atât procurorii, cât şi Preda pot face recurs împotriva hotărârii Judecătoriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS