9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCaz cutremurător în Neamţ: O fetiţă de 2 ani, terorizată la creșă

Caz cutremurător în Neamţ: O fetiţă de 2 ani, terorizată la creșă

-


Atenţie! Înregistrare audio şi informaţii cu puternic impact emoţional!

O fetiţă de doar 2 ani şi 3 luni a fost terorizată la Creşa Precista din Piatra Neamt. tvmneamt.ro a intrat în posesia unor înregistrări audio care demonstrează coşmarul trăit de fetiță pe parcursul a aproape două luni de zile. De la începutul lunii septembrie pâna pe 23 octombrie 2019, micuţa a fost amenințată de către una din îngrijitoarele de la creșă.

Părinții fetiței au observat că se întâmplă ceva ciudat cu copilul lor și atunci i-au pus un dispozitiv de înregistrare, potrivit sursei citate. Pe înregistrări se pot auzi expresii ca: ”Stai pe oliță, că-ți sucesc capul la spate”, ”Dă să te schimb că te-a adus mă-ta nespălată, c…ă la fund, nesimțito!”, arată tvmneamt.ro.

Părinții au mers la școală cu înregistrarea și au confruntat educatoarele cu înregistrarea. Acestea au recunoscut că ele sunt pe înregistrare și că le pare rău. Direcția de Asistență Socială a desfăcut contractul de muncă al îngrijitoarei în aceeași zi. Cazul a ajuns și în atenția Poliției Neamț.

”La sediul Poliției municipiului Piatra Neamț s-a prezentat un bărbat, de 42 de ani, din localitatea Alexandru cel Bun care a sesizat faptul că fiica sa minoră, de 2 ani și 3 luni ar fi fost victima unei agresiuni în timp ce se afla la creșă. Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și purtare abuzivă, în care se efectuează cercetări în vederea stabilirii, cu exactitate, a situației de fapt”.

Cum s-au petrecut faptele

Începând din septembrie, părinţii au observat că micuța manifestă stări de panică şi de agitaţie, iar noaptea se trezea din somn plângând. Micuţa nu dorea să meargă la creşă şi insista să fie luată înapoi acasă. În fiecare dimineaţă, plângea continuu, iar mai tot timpul era răgușită.

Parintii au început să-şi ridice nişte semne de întrebare şi au ajuns la concluzia ca o posibilă cauza a manifestărilor fetiţei ar putea fi la Cresa Precista. Pe 18 septembrie, au decis să-i pună fetei în gentuță un dispozitiv de înregistrare audio sub forma unui stick de memorie. După terminarea programului, părinţii au ascultat înregistrarea pe sărite, aceasta având peste 8 ore. Din cât au ascultat nu au găsit nimic incriminator pentru creșă. Se auzea fetiţa de foarte multe ori, cum cerea să fie dusă acasă.

Pe 22 octombrie, în drum spre casă, fetiţa le-a spus părinţilor că o doamnă Dorina, a dus-o în baie, a pus-o cu faţa la un perete cu mâinile întinse şi a bătut-o. Dorina Ciubotaru, de 46 de ani, îngrijitoare la Cresa Precista, din comuna Alexandru cel Bun, s-a transferat aici de la Gradiniţa Veronica Filip, în acest an şcolar. Odată cu sosirea ei la creşă, s-a schimbat brusc şi comportamentul fetiţei de doar 2 ani.

Îngrijitoarea şi-a dat demisia

Pe 23 octombrie, părinţii au pus din nou dispozitivul de înregistrare în gentuţă. Pe parcursul înregistrarilor, se aude cum fetita este lăsată să plângă ore în șir fără să intervină cineva, dar şi cum este terorizată verbal. Nici ceilalti copii (aproximativ 20) nu au parte de un tratament mai uman.

Pe înregistrări se pot auzi expresii ca: ”Stai pe olita, că-ţi sucesc capul la spate’’, ”Dă să te schimb că te-a adus ma-ta nespalata, c…ă la fund, nesimţito!” Se mai aude la un moment dat cum un băieţel este dus la baie. Imediat dupa ce intră acolo, încep să se audă zgomote ca şi cum ar fi agresat, sau cum sunt izbite mai multe obiecte, posibil olițe. În grupa respectivă sunt copii cu vârste între 9 luni şi 2 ani şi 3 luni. Se aud copii cum se îneacă la masă cu alimente după ce erau forţaţi să mănânce, printre ţipete şi urlete, dar şi bătăi, după cum se poate auzi pe înregistrarea audio.

Părinţii au mers pe 24 octombrie la conducerea unităţii. Elena Cel Mare (asistentul medical coordonator) a negat iniţial. După ce a auzit înregistrarea nu a mai negat. A chemat-o pe îngrijitoare care nu a recunoscutz. Pusă în faţa probelor audio, a ceasta a izbucnit în plâns. A recunoscut şi a spus că-şi dă demisia, dar cu o condiţie, să nu ajungă înregistrarea la presă, pentru că s-ar păta imaginea instituţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Al doilea suspect în cazul crimei de la Sibiu...

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul asasinării...

ȘTIRI GdS