7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPoliţist amendat pentru că a bătut un bărbat cu pumnii şi picioarele

Poliţist amendat pentru că a bătut un bărbat cu pumnii şi picioarele

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au aplicat o amendă penală de 6.000 de lei unui agent de poliţie. Acesta a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă. Achetatorii au reţinut că poliţistul, pe când lucra la postul din Amărăştii de Jos, a bătut cu pumnii şi picioarele un bărbat din comună.

Agentul de poliţie Ionel Titunaru a fost trimis în judecată de procurorii craioveni în vara anului 2017. Anchetatorii au susţinut în rechizitoriul întocmit că poliţistul a bătut un bărbat din comună, în sediul Postului de Poliţie.
„În actul de sesizare s-a reținut, în esență, că în data de 19.09.2016, inculpatul T.I., în calitate de agent de poliție în cadrul Postului de Poliție Amărăștii de Jos, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a lovit în mod repetat persoana vătămată cu pumnii și picioarele”, au reţinut anchetatorii. Bărbatul bătut a avut nevoie de 25 -30 zile de îngrijiri medicale pentru însănătoşire.

Bătut în Postul de Poliţie

Magistraţii de la Judecătoria Craiova au reţinut că, pe 19 septembrie 2016, o persoană a sesizat că un bărbat din intrase în curtea unei femei din comună. Cel care intrase în gospodăria femeii a fost recunoscut ca fiind un bărbat din comună, cunoscut cu afecţiuni psihice.
La adresa indicată a mers agentul Tutunaru, care era însoţit de două persoane. Suspectul a fost dus la sediul postului de poliție Amărăștii de Jos, unde a fost lăsat încătușat, într-o încăpere.

Se pare că, pe lângă leziunile suferite în timpul încătuşării, suspectul s-a ales cu altele. Asta în timpul şederii în postul de poliţie.
„Acesta a negat exercitarea de acte de violență asupra persoanei vătămate după ce s-a reușit încătușarea acesteia, arătând că aceasta nu a mai fost lovită de nimeni, nici pe timpul deplasării către postul de poliție, și nici pe perioada cât s-a aflat în sediul Postului de Poliție Amărăștii de Jos”.

În schimb, instanţa a reţinut că suspectul a fost bătut chiar în sediul postului de poliţie.
„Persoana vătămată, după încătușarea realizată forțat, a fost transportată și introdusă în sediul postului de poliție Amărăștii de Jos, fără a prezenta urme vizibile de violență, ceea ce nu exclude existența de leziuni minore în zona spatelui și a piciorului rezultate în urma imobilizării, care să fie acoperite de haine(…). La momentul la care aceasta a părăsit sediul prezenta urme vizibile de violență, fiind găsită de agentul C.F. așezată jos, pe podea, într-unul din birourile Postului de Poliție Amărăștii de Jos, fiind galben la față”, a reţinut instanţa.

Poliţist amendat pentru că a bătut un bărbat cu pumnii şi picioarele

Agentul Tutunaru a fost trimis în jduecată pentru purtare abuzivă. Dosarul a fost întregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanţă care s-a pronunţat în noiembrie, anul trecut. Agentul de poliţie a fost condamnat la o amendă penală de 5.000 de lei pentru fapta comisă. În plus, inculpatul a fost obligat să-i achite bărbatului bătut suma de 5.000 de lei.

A urmat apelul, iar pe 31 octombrie, Curtea de Apel Craiova a dat o sentinţă definitivă în acest dosar. Judecătorii craioveni au majorat amenda aplicată inculpatului, cât şi suma pe care trebuie să o plătească părţii vătămate.
Majorează pedeapsa amenzii aplicată inculpatului Tutunaru Ionel la 300 zile amendă, echivalentul unei zile amendă fiind de câte 20 lei, respectiv 6.000 lei. Majorează cuantumul daunelor morale acordate părţii civile şi obligă inculpatul Tutunaru Ionel la plata sumei de 10.000 lei către aceasta”, se arată în hotărârea instanţei.

Agentul Tutunaru nu mai lucrează la IPJ Dolj

Întrebaţi despre situaţia agentului Tutunaru, reprezentanţii IPJ Dolj au precizat pentru GdS că acesta nu mai este poliţist. „Persoanei în cauză i-au încetat raporturile de serviciu cu Inspectoratul începând cu data de 31.10.2019, au transmis reprezentanţii IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS