32.3 C
Craiova
sâmbătă, 25 iunie, 2022
Știri de ultima orăEvenimentPacient îngropat dezbrăcat într-un sac

Pacient îngropat dezbrăcat într-un sac

Un pacient de la Spitalul de Neurologie şi Psihiatrie Braşov a fost îngropat dezbrăcat, aşezat într-un sac. Înainte de deces, pacientul respectiv ar fi fost ţinut mai mult legat, într-o cuşcă. O asociaţie semnalează cazul pacientului.

Ce au scris reprezentanţii asociației pentru Siguranță Urbană și Mediere

Asociația pentru Siguranță Urbană și Mediere susține că situaţia a fost surprinsă la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov.
Imaginile surprind un pacient mort, îngropat dezbrăcat și pus într-un sac.

„În urmă cu ceva timp, conducerea Spitalului de Neurologie și Psihiatrie Brașov ne asigura că „pacienții vor fi tratați cu demnitate umană și că banii acestora vor fi bine administrați“! Slogan interesant. Ar fi trebuit oare să le mulțumim pentru anunțul făcut? În urmă cu ceva timp, o persoană de sex masculin care provenea dintr-un centru de plasament și care a fost internată în cadrul Secției de Psihiatrie a decedat. L-au trântit cu „demnitate“ într-un sac de plastic și l-au îngropat. Cu toate că acesta dispunea de sume de bani, conducerea Spitalului a avut o scăpare de „demnitate“!

Cum este posibil așa ceva? Unitatea medicală dispune de sume de bani alocate pentru acoperirea cheltuielilor de înmormântare. Aici se pare că nu era cazul ca Spitalul să cheltuiască ceva. Persoana decedată dispunea sau ar fi trebuit să dispună de bani proprii. Ce s-a întâmplat cu banii persoanei decedate și cât de bine au fost ei administrați, asta rămâne să stabilească cei îndrituiți să o facă. Acest caz ar trebui investigat serios, inclusiv cauza /cauzele decesului. Din ce am aflat și noi, se pare că pacientul era ținut mai mult legat, într-o cușcă! Nu știm dacă este adevărat. Ar fi îngrozitor! Cu siguranță se vor găsi martori care să relateze, trebuie doar ca cineva să-i întrebe. La vremea respectivă am discutat, telefonic, cu o persoană angajată care ne-a asigurat că persoana decedată a fost îngropată creștinește, îmbrăcată! Imaginile nu mint, din păcate! Imaginile sunt dure, dar opinia publică trebuie să le vadă”, au scris reprezentanții Asociației.

Ce a declarat directorul unităţii sanitare

Conducerea Spitalului de Neurologie și Psihiatrie Brașov spune că pacientul din imagini a murit în 28 martie 2019.

Întrebat de corespondentul Mediafax dacă pacientul a fost îngropat dezbărcat și într-un sac, directorul unității sanitare, Florin Bîgiu, a răspuns „cred că da”: „Am văzut imaginile. Exact acest fapt a determinat cercetarea displicinară a asistentului șef și asistenta socială. Curatorul pacientului din imagini a făcut sesizarea, spunea că nu știa că beneficiază de pensie și nu știa unde sunt banii. Am sesizat situația. Este și o anchetă a DIICOT“, a declarat Bîgiu.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Lacul Techirghiol s-a colorat în roz

Lacul Techirghiol s-a colorat în roz. În apă, plutesc...

ȘTIRI GdS